Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PET CLUB Duminică, 25 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sorin Solomon

17 August 2015
Vizualizari: 1178
Comentează add

ANM a emis un cod galben de instabilitate atmosferică accentuată în zonele deluroase şi montane, precum şi în nordul, nord-estul, centrul şi local în sud-estul ţării.

Codul galben de ploi şi vijelii a intrat în vigoare

sorin-solomon

Inundații. Foto: Arhivă. 

Ploaia care a căzut, luni  după amiază, în judeţul Galaţi a provocat inundarea a 17 gospodării din municipiul Tecuci şi comuna Iveşti, a informat reprezentantului ISU Galaţi, Radu Cristinel, transmite corespondentul Radio România, Maria Măndiţă. 
 
Acesta a precizat că apa nu a inundat şi locuinţele, ci doar curţile, pentru evacuarea apei fiind deplasate în zonă lucrărori ISU cu motopompe. 
 
Potrivit reprezentantului ISU Galaţi, Radu Cristinel, din cauza cantităţii mari de apă, reţeaua de canalizare a municipiului Tecuci nu a făcut faţă, motiv pentru care au fost inundate 15 curţi din cartierul Bălcescu, municipiu. 
 
La faţa locului s-au deplasat două autospeciale, două motopompe şi 11 cadre ale ISU Tecuci. 
 
De asemena, apa a intrat şi în două gospodării din Iveşti, acolo acţionând şase lucrători ISU Iveşti cu două autospeciale şi o motopompă. 
 
Judeţul Galaţi se află sub avertizare cod galben de ploi şi vijelii până marţi, 18 august, la ora 23.00.
 
Cod galben de ploi şi vijelii până mâine, ora 23:00
 
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis un cod galben de instabilitate atmosferică accentuată şi cantităţi de apă însemnate începând de astăzi ora 16:00, până mâine, ora 23:00.
 
În perioada menţionată, vor fi intervale cu instabilitate atmosferică accentuată în zonele deluroase şi montane, precum şi în nordul, nord-estul, centrul şi local în sud-estul ţării. 
 
Astfel, temporar se vor semnala averse, descărcări electrice, căderi de grindină şi intensificări de scurtă durată ale vântului cu aspect de vijelie. 
 
Hartă: Cod galben de ploi şi vijelii. Sursa: ANM.
            
Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar cantităţile de apă vor depăşi local 20 l/mp şi izolat, cu precădere în zona de munte 40....50 l/mp. 
 
Pe arii restrânse va cădea grindină.  

Etichete avertizare cod galben de ploi şi vijeliiAdministraţia Naţională de Meteorologiezonele deluroase şi montaneprecum şi în nordulnord-estulcentrul şi local în sud-estul ţăriiGalaţitecuci

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live