Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL VOSTRU... MUZICA VOASTRĂ (Continuare) Sâmbătă, 29 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

18 Ianuarie 2016
Vizualizari: 1182
Comentează add

Codul galben de ninsori şi viscol va fi menşinut până în această seară, la ora 18.00, în 12 judeţe din estul şi sudul ţării.

Codul galben de ninsori şi viscol este menţinut până diseară

radiojurnal

Stradă din București. Foto: Petruț Hîrțescu.

Avem până mâine seară la ora 18:00 un cod galben de ninsori şi viscol care se păstrează pentru 12 judeţe din estul şi sudul ţării. Am întrebat-o înainte de intrarea în emisie pe meteorologul de serviciu, doamna Meda Andrei, ce schimbări sunt aşteptate în zilele următoare.

"Pe parcursul zilei de astăzi, vremea va fi rece în toată ţara, dar cu precădere în jumătatea de est. Totodată, în Moldova, în Dobrogea, în estul Munteniei şi pe arii restrânse la munte vor fi în continuare ninsori, dar slabe cantitativ, iar vântul va mai prezenta intensificări cu viteze la rafală de 50-70 de km/h viscolind ninsoarea. Maximele de astăzi se vor încadra între minus 8 şi 1 grad Celsius, în timp ce în Capitală vor fi minus 2 - minus 1 grad şi doar trecător va mai fulgui, în timp ce vântul va sufla slab până la moderat. Până spre finalul acestei săptămâni, vremea va fi deosebit de rece, chiar geroasă, mai ales pe parcursul nopţilor şi la începutul zilelor. Temperaturile maxime se vor situa în general între minus 10 şi 1 grad Celsius, iar valorile minime vor coborî frecvent sub minus 10 grade Celsius şi vor fi între minus 22-23 de grade şi minus 6 grade Celsius. Ninsorile vor fi, însă, destul de rare şi slabe cantitativ. Foarte frig va fi şi în Capitală, unde de mâine nu mai trec temperaturile de minus 6 - minus 5 grade Celsius nici măcar după-amiaza, iar noaptea va fi ger, cu valori chiar şi sub minus 15 grade Celsius", a spus meteorologul Meda Andrei. 

Harta regiunilor afectate de codul galben de ninsori şi viscol. Sursa; meteoromania.ro.

Pe site-ul romaniaactualitati.ro găsiți sfaturi utile pentru perioada de iarnă.


Etichete viscol și geriarnăviscolninsoareANMmeteovremeacond galben de ninsori şi viscoltemperaturiMeda Andrei

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live