Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI Vineri, 28 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cristina Ghioca

27 Noiembrie 2013
Vizualizari: 1243
Comentează add

În vestul şi sudul Olteniei şi sudul Munteniei va continua să ningă până la ora 21.00. În sudul Banatului şi în celelalte judeţe ale Munteniei mai sunt posibile ninsori slabe.

Codul galben de ninsoare şi viscol, prelungit

cristina-ghioca

Foto: Arhivă

Meterologii au prelungit codul galben de ninsori şi viscol până diseară la ora 21,00 pentru vestul şi sudul Olteniei şi sudul Munteniei.

Cantităţile de precipitaţii vor depăşi local 10 litri pe metru pătrat şi se va depune strat proaspăt de zăpadă.

În sudul Banatului şi în celelalte judeţe ale Munteniei, inclusiv în zona municipiului Bucureşti, mai sunt posibile ninsori slabe.

Vântul va sufla în regiunile estice şi sud-estice cu viteze de până la 65 de km/oră.

La noapte, vor fi temperaturi negative în toată ţara, iar în estul Transilvaniei va fi ger, înregistrându-se valori de sub minus -10 grade, informează redactorul Radio România, Daniela Coman.

Vremea "nu cauzează probleme"

La nivel naţional, nu sunt probleme cauzate de vreme, potrivit ministerului de interne, citat de redactorul Radio România, Alexandra Stoica.

Nu sunt anunţate drumuri naţionale şi judeţene închise.

Autorităţile au intervenit cu utilaje de deszăpezire şi au împrăştiat material antiderapant în zonele în care a nins.

În judeţele Argeş, Giurgiu şi Mehedinţi prefecţii au activat Comandamentele Operaţionale Judeţene.

Reprezentanţii Electrica au informat MAI că au intervenit în 16 localităţi din mai multe judeţe din sudul ţării care au rămăs fără curent electric din cauza ninsorii.

În Bucureşti, un autoturism a cazut in Dambovita langa targul auto Vitan, transmite redactorul Radio România, Ramona Alexandrescu.

Daniel Vasile purtatorul de cuvant al Isu Bucuresti a precizat ca soferul a iesit din masina si la fata locului au fost trimisi scafandrii.

Potrivit acestuia, in interiorul autoturismului nu se mai aflau alte persoane.

Circulaţie fără incidente în judeţul Olt
 
Circulaţia rutieră pe drumurile din judeţul Olt se desfăşoară în condiţii de iarnă, fără niciun fel de incidente.

Prefectul judeţului Olt, Cătălin Rotea, a spus că, pe toate drumurile din judeţ, indiferent că sunt naţionale sau judeţene, în mod special pe cele aflate în pantă, se acţionează cu utilaje de deszăpezire şi cu material antiderapant pentru a înlătura stratul de zăpadă căzut pe carosabil.

Cătălin Rotea a subliniat că, sunt pregătiţi să intervină la orice oră pe orice drum, unde ar putea apărea probleme din cauza zăpezii.

În judeţul Olt, ninge fără întrerupere din cursul nopţii trecute, judeţul fiind sub avertizare de cod galben de ninsori şi viscol.

În judeţul Timiş nu s-au înregistrat probleme deosebite în trafic

Circulaţia rutieră în judeţul Timiş se desfăşoară în condiţii de carosabil umed la această oră, transmite corespondentul Radio România, Alina Bujancă.

Pe drumurile naţionale drumarii au acţionat încă de marţi noapte cu 20 de utilaje şi au împrăştiat circa 100 de tone de material antiderapant pe drumurile care leagă Timişoara de Arad, Lugoj, vama Moraviţa, Reşiţa şi Sânicolau Mare.

Subprefectul jud. Timiş, Liliana Oneţ a declarat, într-o conferinţă de presă,că nu s-au înregistrat probleme deosebite în trafic . 

Şi pe drumurile judeţene s-a acţionat cu peste 200 de tone de material antiderapant pe traseele intens circulate: Timisoara-Pischia-Maşloc, Timisoara-Cenei, Timisoara-Lugoj, Timisoara-Buzias, dar si zona Faget.

Utilajele au patrulat inca de aseara, astfel incat se circula fara blocaje, in conditii de carosabil umed. 

La Timişoara, ninsoarea a creat probleme şoferilor la intrarile în oraş unde, în cursul dimineţii, în zona loc. Dumbrăviţa, ce face legătura cu autostrada Timişoara-Arad, s-a circulat bară la bară.


Etichete viscolninsoareOlteniaMunteniazăpadă

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live