Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (continuare) Marţi, 09 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

21 Iulie 2015
Vizualizari: 1498
Comentează add

Ministrul finantelor Eugen Teodorovici a fost invitat la Apel Matinal.

Codul fiscal: reluarea dezbaterii din Parlament, "inutilă" Codul fiscal: reluarea dezbaterii din Parlament, "inutilă" - Conține audio

Ministrul finantelor Eugen Teodorovici in studioul RRA. Foto: Arhiva RRA/Alexandru Dolea.

Coaliţia la putere nu a anunţat nici o soluţie pentru punerea în aplicare a noului Cod fiscal, retrimis în Parlament de şeful statului.

După şedinţă, preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Rovana Plumb, a declarat că cel care va anunţa soluţia este premierul, care ieri era plecat în Turcia la un control medical.

Ca variante, Guvernul ia în calcul o ordonanţă de urgenţă, asumarea răspunderii sau o nouă dezbatere în parlament - soluţie cu care ar fi de acord şi opoziţia.

La Apelul Matinal de astăzi, ministrul de finanţe Eugen Teodorovici a spus însă că nu mai are rost o astfel de dezbatere.

"Trimiterea Codului Fiscal în Parlament este doar un subiect care nu are fond, pentru că modificarea Codului fiscal, oricum s-ar produce ea, nu poate să aducă acea încadrare în deficitul de 1-2 la sută anul viitor, aşa cum se discută, şi care a fost şi motivul de retrimitere în Parlament.

"Deci, orice am scoate din Codul fiscal ca măsură sau am amâna aplicarea unei astfel de măsuri, tot nu pot să repect, ca ţară, acel 1,2 la sută deficit", a spus la RRA ministrul Teodorovici.

Pentru un deficit cât mai scăzut, ministrul de finanţe a avansat ca soluţie cheltuirea eficientă a banului public şi îmbunătăţirea colectării taxelor.

Investiţiile vor fi stimulate după punerea în aplicare a noului Cod fiscal, ceea ce va aduce benficii economice, a mai afirmat Eugen Teodorovici la Apel Matinal. 

Audio: Interviu cu ministrul finantelor publice, Eugen Teodorovici. Realizator: Eugen Rusu.


Etichete Exclusiv RadioApel MatinalEugen TeodoroviciRovana Plumbcod fiscalreducerea tva

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live