Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Miercuri, 15 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

26 Iunie 2020
Vizualizari: 407
Comentează add

Apele Jiului de Vest au rupt DN 66A în mai multe locuri şi au inundat gospodării şi terenuri. Peste 300 de persoane din Lupeni, Uricani, Aninoasa, Câmpu lui Neag au fost evacuate.

Cod Roșu ptr Râul Jiul de Vest prelungit până la miezul nopții

radiojurnal

  Foto: ISU

Apele râului Jiul de Vest s-au revărsat astăzi, lăsând în urmă case inundate şi drumuri blocate. Hidrologii au prelungit Codul Roşu valabil pentru judeţele Hunedoara şi Gorj până la miezul nopţii.

Corespondentul RRA, Ilie Pintea, a urmăreşte situaţia şi a transmis mai multe informaţii.


Ilie Pintea: Zeci de pompieri din Hunedoara, dar şi din Sibiu, Timiş şi Caraş acţionează şi la această oră pentru îndepărtarea urmărilor inundaţiilor din vestul văii Jiului, unde apele Jiului de Vest au rupt Drumul Naţional 66A în mai multe locuri şi au inundat sute de gospodării şi terenuri. Mai bine de 300 de persoane din Lupeni, Uricani, Aninoasa şi Câmpu lui Neag au fost evacuate din locuinţele aflate în calea apelor, iar câteva poduri, dar şi o staţie de pompare a apei au fost luate cu totul de apă. O primă evaluare la faţa locului a fost făcută în această după-amiază de ministrul de interne, Marcel Vela.


Marcel Vela: Principalul scop este salvarea oamenilor, să nu avem victime şi, evident, diminuarea pagubelor. Din acest motiv, am avut şi un dialog, cred eu constructiv, şi cu autorităţile locale să grăbească evaluările pagubelor şi să le transmită la prefecturi. Îi rog pe toţi care au proiecte de infrastructură, de protejare a cetăţenilor să le facă în cel mai scurt timp.


Ilie Pintea: Jiul de Vest este în continuare monitorizat de Apele Române, iar hidrologii au prelungit codul roşu de inundaţii până la miezul nopţii. Autorităţile locale menţin în stare de alertă comitetele locale pentru situaţii de urgenţă, iar în localităţile inundate sunt aşteptate utilaje de mare capacitate pentru evacuarea apei din gospodăriile inundate.


Etichete jiuinundațiirevărsare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live