Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Duminică, 11 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

5 Februarie 2020
Vizualizari: 391
Comentează add

Circulaţia rutieră pe toate drumurile naţionale din judeţele Brăila şi Tulcea se închide în această seară, de la ora 22:00, din cauza avertizărilor cod roşu de viscol.

Cod roşu de viscol emis de meteorologi pentru mai multe judeţe din ţară

radiojurnal

Foto: Arhivă

Circulaţia rutieră pe toate drumurile naţionale din judeţele Brăila şi Tulcea se închide în această seară, de la ora 22:00, din cauza avertizărilor cod roşu de viscol emise de meteorologi.

Compania de Drumuri recomandă şoferilor să evite deplasările în zonele vizate de codul roşu de vreme rea, deoarece vizibilitatea va fi redusă spre zero, vântul va bate la rafală cu 100-120 km/h şi se vor înregistra şi ninsori.

În zonele aflate sub cod roşu şi anume, județele Buzău, Brăila, Ialomița, Călărași şi Tulcea și zona de munte a județelor Prahova, Dâmbovița, Argeș, Brașov și Buzău se poate lua oricând decizia închiderii totale a circulației rutiere pentru toate categoriile de autovehicule.

Compania recomandă conducătorilor auto să circule prudent, să adapteze viteza la condițiile din trafic, să aibă autovehiculele echipate corespunzător pentru condiții de iarnă și să se informeze în prealabil cu privire la condițiile de trafic din zonele tranzitate.

Meteorologii au emis astăzi două avertizări cod roșu de viscol, valabile din această seară și până mâine dimineață, în opt judeţe și alte avertizări cod galben și cod portocaliu de ninsori viscolite, ce vizează mare parte din țară.

Peste 1000 de consumatori, inclusiv din staţiunile montane Şuior si Izvoarele, nu au curent la această oră, fiind afectate patru linii de medie tensiune şi 19 puncte de transformare a energiei electrice. Potrivit corespondentului nostru, Adrian Marchiş, acoperişul unui bloc din Baia Mare a fost luat de vânt, iar telescaunul pârtiilor de schi de la Şuior a fost oprit din cauza codului portocaliu de vânt puternic.

Forţe din Detaşamentul ISU Râmnicu Sărat acţionează pentru îndepărtarea unui plafon care a căzut peste 150 de oi de la o fermă. Potrivit Biroului de presă al Prefecturii Buzău, din cauza vântului puternic mai multe case în localităţile Zărneşti, Oreavu şi din municipiul Buzău au luat foc.


Etichete meteocodroșu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live