Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (Continuare) Duminică, 26 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

5 Ianuarie 2021
Vizualizari: 462
Comentează add

În noaptea de luni spre marți, în jurul orei 2,00, a fost activat sistemul de alarmare RoAlert în vestul Văii Jiului, după ce ploile torențiale au umflat râurile.

Cod roșu de inundații în Valea Jiului

ilie-pintea

FOTO: Arhivă/ ISU

În noaptea de luni spre marți, în jurul orei 2,00, a fost activat sistemul de alarmare RoAlert în vestul Văii Jiului, după ce ploile torențiale au umflat râurile. 

ANM a emis codul roșu de inundații în județele Gorj, Mehedinți și pentru sudul județului Hunedoara. Potrivit celor de la Sistemul Hidrotehnic Ape Jiu, în Valea Jiului s-a atins cota de atenție și a și fost depășită la Iscroni, unde apa Jiului de Vest a crescut cu 130 de cm, depășindu-se cu 10 cm cota de atenție.
 
Sorin Corici, șeful Sistemului Hidrotehnic al Ape Jiu, a precizat că au fost debite foarte mari în zona Aninoasa, dar și pe pârâul Morișoara, la Vulcan.
 
Apa în barajul de la Valea de Pești a crescut cu 50 de cm peste cota normală, și la Valea de Pești, în ultimele 24 de ore, au fost înregistrate precipitații de 150 de litri pe metru pătrat.
 
Acesta a fost motivul pentru care a și fost activat Ro Alert, în jurul orei 2,00, însă nu au avut loc inundații, asta și datorită investițiilor făcute în urma calamităților din vara trecută. 

Etichete (ii)inundatiivaleajiului

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live