Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE (Continuare) Miercuri, 30 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

19 Martie 2018
Vizualizari: 650
Comentează add

Cod galben de lapoviţă şi ninsoare, polei şi intensificări de vânt, pentru jumătatea de Sud a ţării.

Cod galben de lapoviţă, ninsoare, polei şi vânt, pentru sudul țării

radiojurnal

S-a întors iarna. Bucureşti - 19.03.2018

Meteorologii au emis cod galben de lapoviţă şi ninsoare, polei şi intensificări de vânt din această seară de la ora 18:00 până mâine după-amiază la ora 15:00 pentru jumătatea de Sud a ţării.

Astfel în Banat, cea mai mare parte a Olteniei, precum şi în zona Carpaţilor Occidentali şi în vestul Carpaţilor Meridionali vor fi, până mâine dimineaţă, ninsori moderate şi se va depune strat de zăpadă consistent.

În sudul Olteniei se va forma polei, iar în Muntenia, în special seara şi în prima parte a noptii va predomina lapoviţa şi local se va semnala polei, după care va ninge şi se va depune strat de zăpadă, în general de 10 -15 cm.

În Dobrogea vor fi precipitaţii sub formă de ploaie, lapoviţă şi ninsoare şi se va produce polei.

Vântul va bate cu putere la munte, dar şi pe litoral, unde mâine va atinge 65 km/h.

Sectoarele 2, 3, 4 şi 5 ale Capitalei vor fi cele mai afectate de codul galben de ninsori abundente - anunţă primarul Gabriela Firea

Sectoarele 2, 3, 4 şi 5 ale Capitalei vor fi cele mai afectate de codul galben de ninsori abundente care intră în vigoare la ora 18.00, a anunţat primarul general, Gabriela Firea.

Ea le-a cerut operatorilor de deszăpezire să acţioneze, nu doar pe bulevardele principale, ci şi pe străzile secundare ale Bucureştiului, amintind că în această dimineaţă Ambulanţa a fost intens solicitată de persoane care au suferit fracturi din cauza poleiului.

Gabriela Firea: În continuare, cetăţenii din Capitală pot să sune la numărul nostru gratuit 0800800868, pentru toate solicitările pe care le au. Încă o dată, transmit tuturor operatorilor de deszăpezire să trateze cu foarte mare seriozitate şi responsabilitate atât artere principale, dar şi străzile secundare. Fac apel la dumneavoastră să acţionaţi nu doar pe poduri, rampe, ci şi pe străzile laterale, pentru că acolo, în special, au avut loc accidente, chiar dacă pe marile bulevarde s-a circulat în condiţii de iarnă, dar totuşi bine, de dimineaţă şi până acum.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a solicitat, de asemenea, Poliţiei locale, dar şi proprietarilor, sau administratorilor de panouri publicitare să verifice atent dacă acestea sunt bine instalate şi nu există riscul de a se prăbuşi, întrucât în capitală se aşteaptă, în continuare, vânt puternic. (Atena Teognoste).


Etichete Cod galbenlapoviţăninsoarepoleimeteovremeintensificări de vânt

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live