Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Joi, 19 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

20 Noiembrie 2021
Vizualizari: 547
Comentează add

Accesul populației la ceremonii nu va fi limitat, trebuie respectate, însă, regulile generale de prevenție: purtarea măștii de protecție și distanța între participanți.

CNSU: Condiții de desfășurare a evenimentelor de 1 Decembrie

radiojurnal

 Foto: Arhiva/ Carmen Vulcan

Hotărârea adoptată de Comitetul Național pentru Situații de Urgență, care trebuie validată și de guvern, mai permite și reluarea unor activități care au fost total interzise în perioada de vârf a valului 4 al pandemiei. În plus, au fost stabilite normele de desfășurare a evenimentelor organizate de 1 Decembrie.

 
Publicul ar putea asista, din nou, la competiții sportive, în spații închise sau deschise, de asemenea, la spectacole, concerte și festivaluri în aer liber, la o capacitate maximă de 30% din spațiile în care acestea se desfășoară și cu condiția ca participanții să aibă schema completă de vaccinare anti-COVID-19 încheiată de cel puțin zece zile sau să fie trecut prin boală în ultimele șase luni.
 
Regulile de protecție individuală se mențin: purtarea măștilor și respectarea distanței.
 
La concerte, de exemplu, limita de participare este de 1.000 de persoane, iar organizatorii trebuie să asigure o suprafață de cel puțin patru metri pătrați de participant.
 
Cursurile și conferințele se pot relua cu aceeași limitare de 30% din capacitate și cu cel mult 150 de participanți vaccinați sau trecuți prin boală.
 
CNSU a stabilit și condițiile în care se vor putea desfășura manifestările de Ziua Națională, cu limitare a numărului de participanți doar în zonele oficiale, unde accesul va fi permis, de asemenea, doar celor vaccinați sau trecuți recent prin boală.
 
Accesul populației la ceremonii nu va fi limitat, trebuie respectate, însă, regulile generale de prevenție: purtarea măștii de protecție și distanța între participanți.
 

Etichete cnsu1 decembrieconditii(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live