Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Miercuri, 14 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

31 Martie 2017
Vizualizari: 807
Comentează add

De la 1 aprilie, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate va finanţa 14 programe naţionale, de care vor beneficia peste 1 milion de pacienţi.

CNAS va finanţa 14 programe naţionale

radiojurnal

Foto: Arhivă.

De mâine, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate va finanţa 14 programe naţionale, de care vor beneficia peste 1 milion de pacienţi.

Preşedintele CNAS, doctorul Marian Burcea, a declarat pentru Radio România Actualităţi că au fost prevăzuţi mai mulţi bani pentru medicamentele şi materialele sanitare asigurate în programele naţionale, dar şi pentru dializă şi hemodializă.

Copiii bolnavi de diabet zaharat vor avea trimestrial câte 400 de teste de automonitorizare, iar analiza hemoglobinei glicozilate va putea fi făcută şi la recomandarea medicului de familie, nu doar a diabetologului.

Ce alte noutăţi apar de mâine în programele naţionale finanţate de Casa de Asigurări de Sănătate ne spune doctorul Marian Burcea:

Marian Burcea: Bolile rare sunt o prioritate. Se extinde pentru trei noi afecţiuni: fibroza pulmonară idiopatică, distrofia musculară Duchenne şi angioedemul ereditar. De asemenea, Programul naţional de tratament al hemofiliei şi talasemiei a fost adaptat noului protocol terapeutic, care a fost elaborat de comisia de specialitate a Ministerului Sănătăţii în cadrul Programului naţional de tratament al surdităţii şi mai ales la copii. Prin proteze auditive implantabile, bolnavii vor putea beneficia de implanturi cohleare bilaterale şi cele de proteze auditive externe sunt deja pentru copii prevăzute două proteze.


Etichete cnasprograme naţionalemarian burceadializacopii

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live