Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE (CONTINUARE) Luni, 01 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Adriana Turea

14 Octombrie 2016
Vizualizari: 852
Comentează add

Regimul de validare şi raportare a serviciilor medicale pentru zilele în care sistemul electronic al cardurilor de sănătate se blochază va fi relaxat

CNAS ia măsuri pentru momentele în care sistemul electronic se blochază

adriana-turea

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate anunţă că relaxează regimul de validare şi raportare a serviciilor medicale acordate în zilele în care sistemul cardului de sănătate nu funcţionează.

Noile reglementări sunt cuprinse într-un proiect de Hotărâre de Guvern ce vizează modificarea Contractului-cadru pentru anii 2016-2017 şi ar urma să intre în vigoare în cursul acestei luni, a transmis redactorul RRA Adriana Turea.

Serviciile şi dispozitivele medicale se vor acorda în regim offline şi furnizorii de medicamente vor elibera în sistem offline medicamentele din reţete, cu excepţia reţetelor fracţionate.

Totodată, în proiect se precizează că preşedintele CNAS va emite un ordin pentru ziua sau zilele în care sunt constatate întreruperi în funcţionarea sistemului informatic.

În funcţie de situaţia apărută, ordinul va cuprinde condiţiile în care se vor face raportările medicilor şi validarea serviciilor medicale.


Etichete CNASreţeteservicii medicalecardurile de sănătate

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live