Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE (Continuare) Duminică, 07 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alex Lancuzov

27 Mai 2015
Vizualizari: 8301
Comentează add

Noul punct de frontieră dintre România și Ungaria care se amenajează pe autostradă la Nădlac va fi finalizat până la sfârșitul lunii iunie, anunță CNADNR.

CNADNR: Autostradă completă de la Arad la Budapesta după 10 iulie

alex-lancuzov

Foto: Arhivă. 

Conexiunea Autostrăzii A 1 Arad –Nădlac cu Autostrada M 43 spre Budapesta va fi realizată după data de 10 iulie decizia privind inaugurarea celor două segmente de autostradă urmând să fie luată la nivel interguvernamental a anunțat astăzi directorul CNADNR Narcis Neaga.

Noul punct de frontieră dintre România și Ungaria care se amenajează pe autostradă la Nădlac va fi finalizat până la sfârșitul lunii iunie, atunci când va fi deschis și tronsonul de 10 km. dintre Arad și Pecica. Constructorul Duna care realizează tronsonul dintre Mako și Nădlac va finaliza lucrările de asfaltare până pe 15 iunie însă conform legislației din Ungaria este nevoie de o perioadă de aproximativ o lună în care se efectuează anumite teste, a mai precizat Neaga.

Noua vamă de la Nădlac (cu o suprafață de aproximativ 22 de hectare ) va deveni cel mai mare punct de frontieră din România și va prelua cea mai mare parte a traficului greu de pe DN 7 unde se formau coloane de TIR -uri după ridicarea restricțiilor de tonaj din Ungaria. Amenajarea punctului de frontieră ar fi trebuit să se realizeze în Ungaria însă zona inițial selectată a fost declarată zonă protejată sit Natura 2000 iar  în contrapartidă partea maghiară va amenaja noua vamă de la Borș pe traseul Autostrăzii Suplacu de Barcău – Borș” mai spune Narcis Neaga.

CNADNR a mai anunțat că lucrările pentru construcția Autostrăzii Sebeș -Turda au revenit în grafic, inaugurarea celor 72 de kilometri fiind programată în a doua jumătate a anului viitor. 


Etichete CNADNRautostradăUngariaNădlac

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live