Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: LUMEA COPIILOR Luni, 01 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Adriana Turea

14 Iunie 2016
Vizualizari: 1368
Comentează add

Tarifele la care sunt decontate serviciile medicale de către Casa Naţională de Asigurări de Sănătate "sunt sub costul real".

Clinicile private "îşi acoperă cu greu costurile"

adriana-turea

Sistemul sanitar risca sa se blocheze incepand cu 1 iulie 2016, daca se amână semnarea Contractului-cadru, susţine preşedintele Patronatului Furnizorilor de Servicii Medicale Private, Cristian Hotoboc, intr-un comunicat de presa.

El avertizează că amânarea definirii şi reglementării noţiunii de „contribuție personală” poate bloca în orice moment activitatea din mediul privat, care este forţat să găsească diverse forme de plată pentru a acoperi costurile reale ale serviciilor medicale prestate.

Cristian Hotoboc precizeaza ca tarifele la care sunt decontate serviciile medicale de către Casa Naţională de Asigurări de Sănătate sunt sub costul real. Acest lucru determină furnizorii privaţi  să facă încasări suplimentare pentru a acoperi valoarea reală a acestora. Presedintele Patronatului Furnizorilor de Servicii Medicale Private, Cristian Hotoboc, atrage atentia ca devine tot mai greu pentru o unitate privată să îşi acopere costurile, riscând permanent să fie acuzată de nerespectarea legii, tocmai pentru că există o lacună legislativă:

”Ne aflăm într-o situaţie imposibilă, întrucât potrivit legii, accesul unui asigurat la serviciile medicale din pachetul de bază, foarte generos în România, nu trebuie să fie taxat suplimentar. În acest context, devine tot mai greu pentru o unitate privată să îşi acopere costurile, riscând permanent să fie acuzată de nerespectarea legii, tocmai pentru că există o lacună legislativă”.

 În acest context, Patronatul Furnizorilor de Servicii Medicale Private – PALMED solicită implicarea activă a ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, în rezolvarea problemelor.

Reamintim ca medicii de familie au cerut ministerului sanatatii, in luna martie, amanarea intrarii in vogoare a contractului dintre furnizorii de servicii medicale si CNAS. Ei au cerut retragerea de la publicare a contractului cadru 2016 - 2017 şi prelungirea actualului contract până la elaborarea unuia nou convenabil pentru ambele părţi.


Etichete tarifeservicii medicaleCasa Naţională de Asigurări de Sănătatecostul real al serviciilor medicale

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live