Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: IN ZORI Duminică, 28 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Irinel Călin, Tulcea

4 Ianuarie 2018
Vizualizari: 1279
Comentează add

CJ Tulcea consideră majoritatea acţiunilor de promovare ale asociaţiei au vizat staţiunile de la malul mării.

CJ Tulcea se retrage din Asociaţia Litoral Delta Dunării

irinel-calin-tulcea

 Foto: Arhivă/Irinel Călin.

Autorităţile judeţene din Tulcea au hotărât să se retragă din Asociaţia Litoral Delta Dunării din cauza faptului că majoritatea acţiunilor de promovare ale asociaţiei au vizat staţiunile de la malul mării.

Reprezentanţii patronatului din turismul tulcean spun, însă, că tocmai pachetele turistice combinate, Mare-Deltă, au atras, în ultimii ani, cei mai mulţi turişti.

Din acest an, Consiliul Judeţean Tulcea a renunţat la calitatea de membru al Asociaţiei Litoral Delta Dunării, asociaţia care a promovat în ultimii opt ani conceptul turistic Mare-Deltă.

Statisticile arată că Delta Dunării nu este o destinaţie de sejur, ci mai degrabă una pentru excursii, două fiind media nopţilor petrecute de un turist aici.

Daniel Iluşcă, preşedintele patronatului din turismul tulcean: Un sejur trebuie vândut în mod obligatoriu Delta Dunării şi litoral, pentru că dacă în Deltă avem pescuit, natură, în judeţul Constanţa mai avem cluburile din Mamaia şi de pe tot litoralul, evenimentele mult mai multe decât cele din Tulcea şi, cât de mare iubitor de Deltă ai fi, vrei să vezi şi alte lucruri.

Decizia autorităţilor tulcene de a face din Delta Dunării un brand şi o destinaţie de sejur este una riscantă, din moment ce capacităţile de cazare de aici nu depăşesc 5.500 de locuri.

Fănică Jelescu, reprezentant al Ministerului Turismului: În judeţul Tulcea funcţionează în acest moment un număr de 378 de structuri de cazare clasificate, în Delta Dunării existând un număr de 5.500 de locuri de cazare. Cele mai importante ca număr sunt pensiunile turistice, un număr de 122 de structuri de acest tip, 53 de vile, 8 hoteluri în Delta Dunării.

Cu numai aceste 8 hoteluri din Delta Dunării şi cu pensiunile, majoritatea declarate case de vacanţă, o organizaţie de management a destinaţiei turistice îşi propune să atragă turiştii în Deltă mai mult de două nopţi pe sejur.

 


Etichete CJ TulceaAsociaţia Litoral Delta Dunării

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live