Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE (Continuare) Miercuri, 17 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Nicoleta Turcu

24 Iulie 2020
Vizualizari: 560
Comentează add

Citeriile de identificare a pacienților cu COVID-19 au fost stabilite

nicoleta-turcu

    Foto: Arhivă.

Citeriile de identificare a pacienților cu COVID-19, dar și cele de externare în cazul acestora au fost stabilite de Ministerul Sănătății printr-un ordin, care a fost publicat ieri în Monitorul Oficial.

În spitale și clinici diagnosticul se va pune conform metodologiei Institutului de Sănătate Publică după recoltarea exudatului nazofaringian și, sau orofaringian, iar în așteptarea rezultatului pacienții vor fi izolați în zona tampon ale unității sanitare unde s-a făcut testul sau, dacă este cazul, în alte locații stabilite de autorități.

Pacienții asimptomatici, fără modificări biologice, hematologice, radiologice și fără factori de risc vor fi transferați și internați în unitățile de izolare și tratament. Ei pot fi externați după 48 de ore de la internare după o evaluare clinică și paraclinică, dar vor fi obligați să stea izolați până la împlinirea celor 14 zile de la momentul internării.

După cele două săptămâni pacienții asimptomatici nu mai au nevoie de un nou test pentru o SARS-Cov-2. Monitorizarea stării de sănătate pe perioada izolării la domiciliu se face de medicul de familie sau DSP zilnic prin sistemul de telemedicină.

Pacienții asimptomatici cu factorii de risc, precum și pacienții simptomatici care au forme ușoare vor fi internați în spitale de faza a doua sau de suport. Aceștia pot fi externați după maximum 10 zile de la internare cu lipsa febrei și ameliorarea simptomatologiei pentru cel puțin 72 de ore. Testarea de control se va efectua în a opta zi de la internare.

 

Etichete externarecriteriidiagnosticare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live