Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITĂTII Vineri, 18 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

29 Decembrie 2019
Vizualizari: 563
Comentează add

Pentru evitarea accidentelor, şoferii sunt sfătuiţi să nu plece la drum fără ca maşinile să fie echipate corespunzător pentru timp de iarnă.

Circulaţie în condiţii de iarnă

radiojurnal

Foto: Arhivă/ Mihai Bădescu

Autorităţile din Botoşani au decis închiderea unui drum de interes judeţean, ca urmare a ninsorilor abundente şi a viscolului.

Este vorba despre DJH 293 Mileanca  - Codreni - Coţuşca.

Pe toate celelalte drumuri naţionale şi judeţene din Botoşani, circulaţia se desfăşoară în condiţii de iarnă.

Starea drumurilor este afectată în principal de viscol, care creează suluri de zăpadă pe anumite porţiuni de drum, îngreunând traficul rutier.

Și drumul DJ 294 Gulioaia-Dângeni, km.0+000-12+500 a fost închis circulației publice până se va debloca.

"Zapada pe DJ 294 de aproape un metru și nici un utilaj de la drumurile județene.  Am informat prefectul și am solicitat intreruperea circulației până când zapada va fi îndepărtată de pe carosabil.

ISU Botoșani a solicitat sprijinul primăriei Dângeni pentru a scoate din nămeți 4 autoturisme rămase pe DJ 294.

Mergem la intervenție pentru a ajuta oamenii , dar le amintim celor de la CJ că și-au batut joc de comuna noastră atunci când ni-au dat 50.000 lei pentru 1 an la drumuri,” a postat primarul comunei Dângeni, Cătălin Rotundu pe pagina sa de socializare, ne-a transmis corespondenta noastră Gina Poenaru.

Ninge abundent și în zona Munţilor Şureanu din județul Alba, acolo unde din ce în ce mai mulţi turişti vor să practice sporturile de iarnă.

Pentru evitarea accidentelor, şoferii sunt sfătuiţi să nu plece la drum fără ca maşinile să fie echipate corespunzător pentru timp de iarnă.

Conducătorii auto sunt sfătuiţi să monteze lanţurile pe autoturisme încă din zona barajului Oaşa, să conducă prudent şi să adapteze viteza la condiţiile de trafic şi de drum, iar atunci când se află în coloană să evite depăşirea - ne-a transmis corespondenta noastră Andreea Bogdan.


Etichete iarnatrafic

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live