Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: OBIECTIV, ROMÂNIA Marţi, 19 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

4 Decembrie 2020
Vizualizari: 686
Comentează add

Avându-se în vedere exercitarea dreptului de vot, cetăţenii se vor putea deplasa fără restricţie de circulație, neavând nevoie de declaraţie pe proprie răspundere.

Circulație fără declarație duminică de la 5.00 până luni ora 1:00 pt votare

radiojurnal

 

Intrebarea 1

Sigur
Nu
Sigur

Toţi cetăţenii cu drept de vot vor putea circula fără restricţie de duminică, ziua alegerilor parlamentare, de la ora 5:00, până după miezul nopții, luni, 7 decembrie, la ora 1:00.

Executivul a modificat Hotărârea de Guvern prin care au fost instituite restricţiile de circulaţie, actuale pe timp de noapte, între orele 23:00 şi 5:00. 

Secretarul de stat în Ministerul de Interne, Raed Arafat, a precizat că astfel vor putea ajunge acasă și cei care vor aștepta să voteze, mai târziu, în secțiile de votare.


Raed Arafat: Din data de 6, orele 5:00 dimineaţa, până la data de 7, orele 1:00 dimineaţa, se poate circula fără declaraţie pe proprie răspundere, pentru exercitarea dreptului de vot. De ce până la orele 1:00 dimineaţa din ziua de 7? Asta este pentru că, legal, dreptul de a exercita dreptul de vot este permis până la orele 23 şi 59 de minute, în caz că persoanele au rămas în secţia de vot şi încă votează. Şi, atunci, ca să poată să ajungă acasă, se mai dă o oră în plus pentru a ajunge acasă.


Etichete alegeri parlamentarerestricții de circulație

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live