Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL NOSTRU ... MUZICA VOASTRĂ Duminică, 05 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cătălin Gomboş

12 Noiembrie 2014
Vizualizari: 932
Comentează add

Noi violenţe au loc la o zi după ce comandantul forţelor NATO în Europa a afirmat că acordul de încetare a focului, semnat în septembrie, este în prezent valabil doar pe hârtie.

Ciocnirile din estul Ucrainei, "tot mai dese"

catalin-gombos

Rebeli pro-ruşi în estul Ucrainei. Foto: captură youtube.com.

Situaţia continuă să se deterioreze în regiunile separatiste din estul Ucrainei, unde ciocnirile dintre rebeli şi forţele de securitate sunt tot mai dese.

Reprezentanţi ai OSCE, NATO dar şi autorităţile de la Kiev avertizează că există riscul unei escaladări a conflictului. 

Tirurile de artilerie s-au intensificat, în această dimineaţă, în zona Doneţkului, şi, potrivit France Presse, par să vizeze aeroportul, care încă este controlat, parţial, de forţele guvernamentale.

Noile violenţe au loc la doar o zi după ce OSCE a avertizat că există riscul unei escaladări a conflictului, iar comandantul forţelor NATO în Europa, Philip Breedlove, a afirmat că acordul de încetare a focului, semnat în septembrie, este, în acest moment, valabil doar pe hârtie.

Ucraina: Rusia pregătește o invazie de proporţii

Ambasadorul ucrainean la NATO susţine că Rusia ar pregăti o invazie de proporţii.

Kievul acuzase, anterior, Federaţia Rusă că ar fi trimis noi trupe în estul Ucrainei.

Surse britanice şi NATO citate de CNN susţin, la rândul lor, că Rusia le livrează rebelilor armament greu şi a comasat la graniţa cu Ucraina aproximativ 8000 de militari.

Federaţia Rusă a fost acuzată frecvent în ultimele luni că i-ar fi sprijinit pe separatişti şi ar fi trimis chiar şi militari în Ucraina, însă a respins aceste acuzaţii.

Războiul civil din Ucraina s-a soldat cu peste 4000 de morţi.

Violenţele au continuat, sporadic, şi după ce părţile au semnat, la Minsk, un acord de încetare a focului, însă par să se intensificat după ce republicile proclamate de separatişti la Doneţk şi Luhansk au organizat alegeri locale denunţate de Occident şi de guvernul central de la Kiev.


Etichete UcrainaKievRusiaMosvovaDoneţkMinskNATOconflictseparatiştiautorităţiarmeacordfocvictimeLuhanskOSCEPhilip Breedlove

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live