Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE (Continuare) Duminică, 05 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

17 Ianuarie 2018
Vizualizari: 1182
Comentează add

PSD şi ALDE au propus în cadrul consultărilor de astăzi ca pentru funcţia de premier să o susţină pe europarlamentarul Viorica Dăncilă.

Cine este Viorica Dăncilă

radiojurnal

  Viorica Dăncilă. Foto: Arhivă.

 Viorica Dăncilă are 54 de ani şi este europarlamentar din 2009. Ea este membră a Partidului Social Democrat din 1996, iar din 2015 este Preşedinta Organizaţiei Femeilor Social-Democrate.

În 1988 a obţinut diploma de licenţă la Institutul de Petrol şi Gaze, iar din 2006 are un masterat în "spaţiul public european" obţinut la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA).

Viorica Dăncilă a fost profesoară la liceul din Videle, iar între 1988 şi 2009 a fost inginer la OMV Petrom. În Parlamentul European ea deţine funcţia de lider al delegaţiei deputaţilor europeni români din Grupul Socialiştilor şi Democraţilor.

Este vicepreşedinta comisiei pentru agricultură şi dezvoltare rurală şi membră în Comisia pentru drepturile femeii şi egalitatea de gen, dar şi în Delegaţia pentru relaţiile cu Peninsula Arabică.

Ea a mai ocupat şi funcţiile de consilier local în Videle, consilier judeţean în Teleorman şi vicepreşedinte al Organizaţiei Judeţene PSD Teleorman.


Etichete Klaus IohannisPSDViorica Dăncilădesemnarepropunerevor de învestireVideleOMV PetromTeleormanConsiliu Judeţean

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live