Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL (Continuare) Sâmbătă, 21 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

14 Iunie 2021
Vizualizari: 448
Comentează add

Cinci investitori și-au manifestat intenția de a cumpăra termocentrala Mintia.

Cinci investitori și-au arătat intenția de a cumpăra termocentrala Mintia

ilie-pintea

 Foto Ilie Pintea

Cinci investitori și-au manifestat intenția de a cumpăra termocentrala Mintia, cel mai mare producător de energie din sud-vestul țării. Unitatea a fost oprită de mai multe ori în ultimii ani din lipsă de cărbune. Cel care va cumpăra termocentrala va trebui să facă angajări, pentru că toți muncitorii de acolo s-au înscris pe listele de disponibilizare.

După finalizarea restructurării, complexul energetic Hunedoara urmează să se divizeze și să rămână doar cu cele patru mine din Valea Jiului, cu termocentrala Paroșeni și cu o societate de prestări servicii. Pentru termocentrala Mintia, care se va desprinde de societate, există deja investitori interesați, care vor cumpăra o unitate fără niciun angajat. 

Administratorul special de la Complexul Energetic Hunedoara, Cristian Roșu: Existau patru solicitări de partea a patru companii care doreau să cumpere termocentrala Mintia. Acum am înțeles chiar că ar fi și a cincea solicitare. Sunt solicitări pentru cumpărare, și o să o scoată la licitație, probabil unul din cei cinci va cumpăra această societate. Întregul personal de la termocentrala Mintia s-a înscris pe listele de disponibilizare, deci toți vor fi disponibilizați, 607 angajați care și-au depus cererea de disponibilizare.

Aproape 1.500 de angajați ai Complexului Energetic Hunedoara vor fi disponibilizați următoarele săptămâni şi vor primi plăți compensatorii în valoare de câte 10.000 de euro. Ca să facă termocentrala Mintia să funcționeze noul proprietar va trebui să facă angajări, cel mai probabil din rândul energeticienilor concediați colectiv în această vară, care se aleg astfel și cu banii primiți la disponibilizare, și cu un loc de muncă în viitor.


Etichete (ii)mintiacumparare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live