Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Miercuri, 27 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cristina Comandaşu

24 Septembrie 2012
Vizualizari: 2484
Comentează add

Ziua 3: Cvartetul "Ad Libitum", unul dintre cele mai apreciate ansambluri camerale din ţara noastră concertează marţi, la Festivalul RadiRo.

Christian Zacharias şi Cvartetul "Ad libitum" la RadiRo Christian Zacharias şi Cvartetul "Ad libitum" la RadiRo - Conține galerie foto

cristina-comandasu

Violoncelist german Julian Steckel este invitatul Cvartetului "Ad Libitum". Foto: RadiRo Festival

Cea de-a treia zi a Festivalului Orchestrelor Radio prilejuieşte marţi, 25 septembrie, reîntâlnirea publicului din Bucureşti cu membrii Orchestrei Rai Torino şi cu dirijorul  Juraj Valcuha.

După concertul din seara precedentă, când sub bagheta aceluiaşi  Juraj Valcuha publicul a putut asculta Concertul op. 35 în Re major pentru vioară şi orchestră de Piotr Ilici Ceaikovski – cu Alexandru Tomescu în postură solistică – şi Simfonia a III-a op. 44 în la minor de Serghei Rahmaninov, ansamblul revine pe scena Sălii Mari a Palatului, de această dată cu un program alcătuit din Concertul nr. 2 op.83 în si bemol major pentru pian şi orchestră de Johannes Brahms, urmat de două opusuri din creatia lui Richard Strauss: Poemul simfonic "Till Eulenspiegel" op.28 şi Suita de concert "Cavalerul Rozelor" op. 59. 

Solistul concertului este Christian Zacharias, directorul artistic al festivalului.

Tot marţi, 25 septembrie, de la ora 17,00, va avea loc la Sala Radio din Capitală recitalul Cvartetului “Ad Libitum”, unul dintre cele mai apreciate ansambluri camerale din ţara noastră.

Fondat în anul 1988 la Universitatea Naţională din Muzică din Iaşi, cvartetul îi are în componenţă, în prezent, pe violoniştii Alexandru Tomescu, Şerban Mereuţă, violistul Bogdan Bişoc şi violoncelistul Filip Papa. În concertul din cadrul Festivalului "RadiRo", formaţia îl are ca invitat pe talentatul violoncelist german Julian Steckel.

În vârstă de 30 de ani, artistul a devenit cunoscut în lumea muzicală după ce a câştigat cea de-a 59 ediţie a prestigiosului concurs internaţional organizat la München de Radiodifuziunea Bavareză. A susţinut concerte ca solist împreună cu Orchestrele Radiodifuziunilor din Berlin, Stuttgart, München, Copenhaga şi Varşovia, colaborând cu dirijorii Sir Roger Norrington, Christopher Hogwood, Heinrich Schiff şi Michael Sanderling.

Anul acesta Julian Steckel a obţinut premiul Echo Klassik pentru discul înregistrat în 2011 cu lucrări concertante de Erich Korngold, Berthold Goldschmidt şi Ernest Bloch.

Programul pe care îl puteţi asculta la Bucureşti cuprinde Cvintetul cu două violoncele în Do major (op. posthum 163) de Franz Schubert, Cvartetul nr. 2 în Re major de Aleksandr Borodin şi cele Trei piese pentru cvartet de coarde semnate Igor Stravinski.

Cele două evenimente vor fi transmise în direct la Radio România Muzical şi Radio România Cultural.

Mai multe informaţii despre pot fi găsite pe site-ul Festivalului RadiRo

Transmisia live a festivalului o puteţi urmări aici.


Etichete RadiRoChristian ZachariasOrchestra Rai TorinoCvartetul Ad Libitum

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live