Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎN ZORI Miercuri, 01 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Răzvan Stoichițoiu

4 Februarie 2019
Vizualizari: 664
Comentează add

O companie din China ar urma să investească aproape un miliard de euro pentru realizarea unui nou grup energetic la Rovinari.

Chinezii vor să investească aproape un miliard de euro la Rovinari

razvan-stoichitoiu

Rovinari.Foto: Arhivă.

O companie din China ar urma să investească aproape un miliard de euro pentru realizarea unui nou grup energetic la Rovinari.

Investiţia, un parteneriat public-privat, ar fi prima după 25 de ani în care nu s-au produs schimbări importante în sectorul termoenergetic.

Detalii despre proiect au fost prezentate, astăzi, la o conferinţă de presă organizată de Complexul Energetic Oltenia, cu participarea unor reprezentanţi ai ministerului de resort şi ai companiei chineze.

Negocierile privind realizarea unui nou grup energetic la Termocentrala Rovinari în parteneriat public-privat au fost reluate după vizita reprezentanţilor părţii chineze la Ministerul Energiei, în luna decembrie a anului trecut.

Începând de astăzi, negocierile dintre cele două părţi vor continua la Complexul Energetic Oltenia, pentru finalizarea contractelor de furnizare cărbune.

Andrei Maioreanu, secretar de stat în cadrul Ministerului Energiei: În strategia energetică se precizează: construcţia unei capacităţi de producţie energie electrică, cu parametrii supracritici pe bază de lignit, de 600 megawaţi, care să intre în producţie după anul 2020 şi căreia să îi poată fi adăugată tehnologia de captare, transport şi stocare geologică a CO2, începând din 2035. Beneficiile macroeconomice ale realizării grupului energetic nou, de 600 de megawaţi, de la Rovinari, accesul la tehnologii moderne într-o investiţie energetică de aproape un miliard de euro, în condiţiile în care, de 25 de ani, nu s-au mai făcut astfel de investiţii în sectorul termoenergetic românesc.

Potrivit reprezentanţilor Ministerului Energiei, dacă cele două părţi vor ajunge la o înţelegere finală, vor fi create circa 4.000 de locuri de muncă pe perioada implementării proiectului.


Etichete ChinaenergieRovinari

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live