Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PERSPECTIVE Duminică, 20 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

2 August 2019
Vizualizari: 567
Comentează add

Pieţele de acţiuni din toată lumea au înregistrat scăderi abrupte, ca reacţie la escaladarea disputei comerciale sino-americane.

China ameninţă SUA cu o ripostă în cazul impunerii de noi tarife vamale

sergiu-stet

 Beijing. Foto: Agerpres/AP.

China a avertizat că va riposta, dacă Statele Unite îşi vor duce la îndeplinire ameninţarea de a impune noi tarife pentru bunurile de import chinezeşti. Anunţând noile tarife, preşedintele Donald Trump a afirmat joi, 1 august, că Beijingul nu şi-a respectat promisiunea de a cumpăra mai multe produse agricole americane şi de a opri vânzările substanţei opioide fentanil, care poate fi letală.
 
Într-o declaraţie la Beijing, purtătoarea de cuvânt a Ministrului chinez de Externe, Hua Chunying, a afirmat că Washingtonul va trebui să înfrunte consecinţele acţiunilor sale.
 
"Dacă SUA vor implementa măsurile privind noile tarife, China va trebui să adopte contramăsurile necesare, pentru a apăra în mod ferm interesele esenţiale ale ţării şi ale populaţiei sale. Toate consecinţele ce vor apărea vor trebui suportate de SUA. China a considerat dintotdeauna că nu există învingători într-un război comercial. Noi nu vrem să luptăm, însă nu ne este teamă să luptăm. China nu va accepta nicio presiune extremă, intimidare sau şantaj. Nu vom ceda niciun centimetru din principiile fundamentale", a anunţat Hua Chunying.
 
Pieţele de acţiuni din toată lumea au înregistrat scăderi abrupte, ca reacţie la escaladarea disputei comerciale sino-americane. Indicele Nikkei din Tokyo şi Hang Seng, din Hong Kong, au închis în scădere cu peste 2%.
 

Etichete Hua ChunyingWashington,comercialeconomicBeijingChinaSUADonald Trunp

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live