Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Vineri, 20 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

8 August 2017
Vizualizari: 810
Comentează add

Chantek a învăţat limbajul semnelor folosit de surdomuţi, putea să îşi facă ordine în cameră şi să ţină minte drumul până la un restaurant.

Chantek, urangutanul care a mers la şcoală, a murit la vârsta de 39 de ani

sergiu-stet

 Urangutanul Chantek             Foto: facebook.com/notes/zoo-atlanta.

Chantek, un urangutan care a fost printre primele maimuţe care a învăţat limbajul semnelor folosit de persoanele cu deficienţe de vorbire, care putea să îşi facă ordine în cameră şi să ţină minte drumul până la un restaurant fast-food, a încetat din viaţă luni, la vârsta de 39 de ani, informează Zoo Atlanta, în Statele Unite.

Urangutanul, care a fost "educat" de către instructoarea sa care l-a crescut ca pe propriul ei copil, a fost tratat pentru probleme cardiace, se arată într-un comunicat al grădinii zoologice, care precizează că necropsia va determina cauza exactă a morţii.

"Chantek va lipsi enorm familiei sale de la Zoo Atlanta. Avea o personalitate unică de relaţionare şi un mod special de comunicare cu cei pe care îi cunoştea de foarte mulţi ani", a declarat Hayley Murphy, vicepreşedintele grădinii zoologice. Urangutanul Chantek, unul dintre cei mai bătrâni din grădinile zoologice din America de Nord, s-a născut la Centrul regional Yerkes pentru cercetarea primatelor din Atlanta.

A fost ulterior trimis să trăiască aproximativ nouă ani cu antropologista Lyn Miles de la Universitatea din Tennessee, lângă care a învăţat să îşi cureţe camera, să construiască şi să folosească diferite ustensile şi ştia pe de rost ruta de la universitate la restaurantul Dairy Queen, după cum reiese din documentarul "Maimuţa care a mers la şcoală". 


Etichete Zoo AtlantaChantekurangutanmaimuţăinteligenţăLyn Miles

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live