Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Sâmbătă, 01 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

16 Iunie 2022
Vizualizari: 524
Comentează add

CFR reabilitează linia ce permite transportul trenurilor de marfă din Ucraina, prin Republica Moldova în România.

CFR reabilitează linia pentru trenurile de marfă care vin din Ucraina

radiojurnal

Foto: wikipedia.org.

Compania CFR va mobiliza, în următoarele zile, la Galați echipe de muncitori din Adjud și Buzău, pentru lucrările la linia ce permite transportul trenurilor de marfă din Ucraina, prin Republica Moldova în România.

Este vorba de aproape 5 km de cale ferată pe care compania feroviară și-a propus să îi reabiliteze în termen de 60 de zile pentru a ușura în principal transportul de cereale afectat de invazia declanșată de Rusia în țara vecină.

Zona liberă Galați, situată foarte aproape de graniță, dispune de macarale pentru transbordarea vagoanelor de pe ecartamentul lat folosit în est pe cel adaptat spațiului Uniunii Europene.

Pentru a simplifica procedura, Ministerul Transporturilor a luat decizia de a operaționaliza linia de cale ferată cu ecartament dublu, până în portul Galați, linie care s-a deteriorat pentru că nu a mai fost utilizată în ultimii 30 de ani, dar care va face posibilă descărcarea vagoanelor cu marfă venite din Republica Moldova, direct în navele andocate în port.


Etichete cfrreabilitaregalatiucrainarepublica moldova

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live