Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: LUMINA CREDINŢEI Duminică, 05 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Adrian Lungu, Sălaj

11 Aprilie 2014
Vizualizari: 1252
Comentează add

Funcţionarii publici din Sălaj suferă de stres şi mulţi dintre ei s-au îmbolnăvit din cauza hipertensiunii, "pe fondul interacţiunii frecvente cu cetăţenii", spune ITM Sălaj.

Cetăţenii din Sălaj "le ridică tensiunea bugetarilor"

adrian-lungu-salaj

Foto: Arhivă.

Stresul activităţii de funcţionar public este în Sălaj în atenţia Prefecturii, care cere ca aceştia să-şi facă toate controalele medicale până la mijlocul lunii viitoare.

Inspectorii de muncă arată că funcţionarii publici din Sălaj suferă de stres şi mulţi dintre ei s-au îmbolnăvit din cauza hipertensiunii arteriale pe fondul interacţiunii frecvente cu cetăţenii.

Cei mai mulţi funcţionari publici din Sălaj suferă de stres şi hipertensiune arterială, au avertizat vineri oficialii Inspectoratului Teritorial de Muncă Sălaj.

Inspectorii sunt de părere că aceste probleme de sănătate sunt cauzate de munca directă cu populaţia. 

Funcţionarul "nu vine de fericire la ghişeu"

"Sunt cazuri de hipertensiune arterială, ceea ce reflectă munca cu omul. este clar. Se lucrează sub presiune, se lucrează sub stres şi ştiţi foarte bine fiecare dintre dvs, şi colegii mei de la pensii şi noi şi alţi colegi care sunt în relaţia cu publicul, în relaţia cu cetăţeanul... cetăţeanul vine pentru că are o nemulţumire, nu vine de fericire şi atunci sigur că toată încărcătura lui se descarcă asupra funcţionarului public de la ghişeu", a spus inspectorul Luminiţa Nemeş de la ITM Sălaj.

Inspectorii Instituţiei Prefectului Sălaj au cerut examinarea medicală a tuturor funcţionarilor publici.

"Cei care n-au înţeles încă că trebuie făcute aceste examene, să o facă. Până în 15 mai trebuie avută această situaţie şi să fie comunicată şi Prefectulurii. În egală măsură, trebuie respectată legea şi de către unii şi de către alţii", au cerut inspectorii Instituţiei Prefectului Sălaj.

Inspectorii TM sunt nemulţumiţi şi pentru că doar în câteva primării şi insituţii publice din Sălaj salariaţii sunt verificaţi medical conform legislaţiei în vigoare.


Etichete Ştiri Nord-VestSălajstresfuncţionari publicibolihipertensiune arterialăcetăţeni

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live