Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Miercuri, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cătălin Gomboş

11 Februarie 2022
Vizualizari: 286
Comentează add

Între timp, situaţia rămâne tensionată în regiune, unde atât Rusia, cât şi Ucraina au organizat exerciţii militare.

Cetăţenii americani „ar trebui să părăsească Ucraina”

catalin-gombos

Piaţa Independenţei "Euromaidan" din Kiev, Ucraina. Foto: Arhivă/ Sergiu Şteţ

Realizator: Ciprian Sasu - Între timp, situaţia rămâne tensionată în regiune, unde atât Rusia, cât şi Ucraina au organizat exerciţii militare. Marea Britanie a avertizat că s-a ajuns în cel mai periculos moment, iar Statele Unite le-au cerut cetăţenilor americani să părăsească imediat Ucraina, însă oficiali din ambele tabere au transmis că încă speră că se va ajunge la o reglementare diplomatică a crizei. 

Reporter: Cătălin Gomboş - Zeci de mii de militari participă la exercițiile din Belarus, unde este prezent și șeful statului major general al armatei ruse, Valeri Gerasimov. Oficiali occidentali s-au arătat anterior îngrijorați cu privire la aceste jocuri de război, dat fiind că trupele care participă la ele sunt într-o poziție care le permită să lanseze o ofensivă în direcția Kievului. În paralel, Rusia a început exerciții militare şi la Marea Neagră, unde a adus recent încă șase nave de luptă. Ucraina în răspuns cu propriile sale jocuri de război, care vor dura până pe 20 februarie, când se încheie cele din Belarus. Potrivit Reuters, forțele ucrainene ar urma să testeze dronele turcești Bayraktar și sistemele individuale antitanc Javelin şi NLAW, primite de la Statele Unite și Marea Britanie.

Între timp, premierul britanic, Boris Johnson, a declarat că s-a ajuns la cel mai periculos los moment al crizei, dar că nu crede că s-a luat încă vreo decizie la Moscova. Peste ocean, președintele Joe Biden a afirmat că americanii ar trebui să părăsească acum Ucraina. În plan diplomatic, discuții ruso-ucrainene privind reglementarea conflictului din Donbas s-au încheiat fără niciun rezultat la Berlin, însă părțile au căzut de acord să reia negocierile. Pe de altă parte, atât ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, cât și oficiali occidentali s-au pronunțat pentru o reglementare diplomatica crizei de la granițele Ucrainei. 


Etichete (ii)exercitiimilitarerusianato

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live