Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Vineri, 10 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mihai Udroiu

8 Februarie 2019
Vizualizari: 558
Comentează add

Matteo Politi a lucrat ca medic de chirurgie plastică pentru cinci unităţi medicale din România fără să aibă acest drept

Cetăţeanul italian, Matteo Politi,- arestat preventiv pentru 30 de zile

mihai-udroiu

 

 Judecătoria Sectorului 1 a decis aseară, arestarea preventivă pentru 30 de zile a cetăţeanului italian Matteo Politi, care a lucrat ca medic de chirurgie plastică pentru cinci unităţi medicale din România fără să aibă acest drept, informează Poliţia Capitalei, citată de Agerpres.

Matteo Politi primise un cod de parafă de către Direcţia de Sănătate Publică a municipiului Bucureşti. Aceasta a anunţat că a demarat o anchetă internă şi a sesizat Comisia de disciplină pentru analizarea modului în care un funcţionar a dat codul de parafă.

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu pentru o posibilă încălcare a două articole din Constituţie, privind dreptul la ocrotirea sănătăţii, respectiv dreptul persoanei vătămate de o autoritate publică.

Avocatul lui Matteo Politi a prezentat un act în limba sârbă, conform căruia în 2007 acesta a absolvit Universitatea de Medicină din Pristina. Ministrul Educaţiei Naţionale, Ecaterina Andronescu, a declarat ieri, că nu a văzut încă echivalarea diplomei pe care ministerul i-ar fi dat-o lui Matteo Politi, însă a subliniat că recunoaşterea diplomei nu înseamnă şi intrarea în profesie.

Preşedintele Colegiului Medicilor i-a precizat reporterului nostru Marilena Frâncu faptul că instituţia pe care o conduce îi va verifica pe toţi medicii străini care profesează pe teritoriul României, întrucât există suspiciuni în alte două cazuri similare. 


Etichete Matteo PolitipolitiajudecatoriaAvocatul PoporuluiEcaterina Andronescu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live