Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Joi, 26 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mădălin Iacob, Braşov

14 August 2014
Vizualizari: 1269
Comentează add

Celebrul violonist și profesor de vioară, Sherban Lupu, se reîntoarce în orașul natal ca director artistic al Festivalului ”Cetatea Muzicală a Brașovului”.

”Cetatea Muzicală a Brașovului”, ediţia a-X-a

madalin-iacob-brasov

 Foto: Centrul oraşului Braşov/Arhivă.

 Maestrul Sherban Lupu va putea fi ascultat în patru seri diferite la Brașov.

 Celebrul violonist și profesor de vioară se reîntoarce în orașul natal ca director artistic al Festivalului ”Cetatea Muzicală a Brașovului”.
 
Festivalul, creat chiar de Sherban Lupu și ajuns la a X-a ediție, se va desfășura timp de cinci zile în Brașov, în perioada 16 - 20 august.
 
Vor fi patru seri de muzică clasică, la sala ”Patria” - noua sală de concerte a Filarmonicii din Brașov, și o seară de jazz, la sala Operei, toate concertele începând la ora 18.00.
 
Maestrul Sherban Lupu va concerta în toate cele patru seri de muzică clasică. Acesta a pregătit și o surpriză iubitorilor de muzică. În premieră mondială, o piesă inedită a lui George Enescu, partitura „Impressions en style roumain” pentru vioară solo, va fi interpretată de Sherban Lupu.
 
„Ediţia 2014 se bucură de prezenţa pianiştilor din Germania, Olanda, Rusia, China şi România, prin prezenţa Ilincăi Dumitrescu, artistă care a fost alături de noi încă de la prima ediţie. Ne bucurăm să-i avem din nou cu noi şi pe Misha Quint şi Caitlin McConnell, alături de care vom interpreta una dintre cele mai celebre lucrări, Cvintetul cu două violoncele de Schubert. La rândul său, dinamicul grup al Irinei Sârbu ne va oferi o seară de jazz, iar pe 19 august, ca de obicei, vom celebra împreună ziua lui George Enescu”, a precizat directorul artistic al festivalului, profesorul şi violonistul Sherban Lupu.
 
Organizatorii festivalului sunt Fundația culturală Sherban Lupu și Primăria Brașov.
 
De la prima ediţie a acestui festival, în anul 2003, au avut loc peste 60 de spectacole, în cadrul cărora au evoluat peste 150 de artişti din toată lumea (Europa, America de Nord, Asia, Israel), iar locaţiile propuse de-a lungul timpului au fost dintre cele mai diverse: Reduta, Bastionul Ţesătorilor, Opera, Patria şi Biserica Catolică.

Etichete Știri centruviolonistprofesor de vioarăSherban LupuFestivalul ”Cetatea Muzicală a Brașovului”

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live