Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRILE DIMINETII(politice, economice, sociale, culturale *Meteo Joi, 29 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniela Vasilescu

11 August 2022
Vizualizari: 259
Comentează add

Certificatul de carte funciară poate fi obținut și online

daniela-vasilescu

  Arhivă/Foto: Maria Măndiță.

Persoanele care doresc să obțină un certificat de carte funciară pot solicita eliberarea acestuia și online. Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară a eliberat în acest mod, în primele şapte luni ale anului peste 1.000.000 de documente, cele mai multe fiind extrase de carte funciară pentru informare.
 
Persoanele care vor să obțină extrasul de carte funciară online trebuie să își facă un cont pe platforma https://epay.ancpi.ro/. Taxa pentru eliberarea lui este de 20 de lei, iar plata se va face cu cardul.
 
Andreea Crasnopolschi este purtătorul de cuvânt al Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară.
 
"Adăugam în coș produsul, configurăm și comandăm online documentele necesare, iar în câteva minute solicitantul va primi pe email anunțul că documentul pe care l-a cerut, dacă este convertit în format electronic, poate fi descărcat din contul său. Dacă documentul respectiv nu există în format electronic veți primi prin email un anunț că în cel mult două zile lucrătoare documentul va fi descărcat din cont. Trebuie să menționez că documentele eliberate online de ANCPI, fără semnătură olografă sunt recunoscute de instituțiile administrației locale și centrale bănci, avocați, notari etc", a spus Andreea Crasnopolschi.
 
Numărul proprietăților înregistrate în prezent în sistemul informatic integrat de cadastru și carte funciară este de peste 19,8 milioane, ceea ce reprezintă aproximativ 44% din numărul total estimat de imobile din România.

Etichete Andreea Crasnopolschicarte funciară

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live