Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: JURNAL MILITAR Sâmbătă, 01 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

10 August 2022
Vizualizari: 256
Comentează add

Certificatul de Carte Funciară poate fi eliberat şi online.

Certificatul de Carte Funciară poate fi eliberat şi online

florin-lepadatu

Foto: codfiscal.net.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI  - Persoanele care vor să obțină un certificat de Carte Funciară pot solicita eliberarea acestuia și online.

Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară a eliberat în acest mod, în primele șapte luni ale anului, peste un milion de documente, cele mai multe fiind extrase de Carte Funciară pentru informare.

Ce pași trebuie urmați și cât costă eliberarea acestui tip de document, ne spune Daniela Vasilescu: ” Persoanele care vor să obțină extrasul de Carte Funciară online trebuie să își facă un cont pe platforma epay.ancpi.ro. Taxa pentru eliberarea lui este de 20 de lei, iar plata se va face cu cardul.

Andreea Crasnopolschi, purtător de cuvânt al Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară: ”Adaugăm în coș produsul, configurăm și comandăm online documentele necesare, iar în câteva minute solicitantul va primi pe email anunţul că documentul pe care l-a cerut, dacă este convertit în format electronic, poate fi descărcat din contul tău. Dacă documentul respectiv nu există în format electronic, veţi primi prin email un anunţ, că în cel mult două zile lucrătoare documentul va fi descărcat din cont. Trebuie să menționez că documentele eliberate online de ANCPI, fără semnătură olografă, sunt recunoscute de instituțiile administraţiei locale și centrale, bănci, avocaţi, notari etc.”

Numărul proprietăților înregistrate în prezent în sistemul informatic integrat de Cadastru și Carte Funciară este de peste 19,8 milioane, ceea ce reprezintă aproximativ 44% din numărul total estimat de imobile din România.”


Etichete blocuriapartamentelocuinte

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live