Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Vineri, 23 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Angela Matei

21 Aprilie 2018
Vizualizari: 1009
Comentează add

În Parcul Carol din capitală este deschisă o expoziţie de tehnică militară, au loc exerciţii demonstrative şi activităţi cultural-recreative.

Ceremonii și festivități cu ocazia Zilei Forţelor Terestre

angela-matei

Foto: facebook.com/ForteleTerestre/

Ziua Forţelor Terestre este marcată, şi în acest an, printr-o serie de ceremonii şi festivităţi, la Bucureşti şi în mai multe garnizoane din ţară, precum şi în teatrul de operaţiuni din Afganistan.

În Parcul Carol din capitală este deschisă o expoziţie de tehnică militară, au loc exerciţii demonstrative şi activităţi cultural-recreative.

Programul se va încheia diseară, la ora 20:00, cu tradiţionala retragere cu torţe.

Forţele terestre îşi prezintă tehnica de luptă, armamentul şi echipamentele din dotare. Printre cele mai interesante, mai ales pentru copii, sunt amfibiile blindate, autospecialele pentru intervenţie rapidă, tunurile şi tancurile.

Sub atenta supraveghere a militarilor, cei mici au parte şi de exerciţii de mânuire a armamentului.

Vedeta evenimentului este câinele lup Dino, cu care copiii se joacă şi fac fotografii. Militarii au pregătit şi o serie de demonstraţii spectaculoase. Este vorba despre exerciţii de supravieţuire, tehnici de autoapărare, procedee de escaladare şi traversare cu cu ajutorul funicularului.

-: Este un mod de a atrage copii şi de a arăta ceea ce se întâmplă în realitate: pregătirea vânătorilor de munte. este vorba de tiroliană şi un perete de escaladă. Dar tot în această zonă unde ne aflăm este şi o tabără a cercetaşilor. Aici veţi putea învăţa cum aprindeţi focul, cum nu faceţi fum, veţi învăţa cum puteţi depista adversarul şi nu vă surprinde. Multe alte surprize. Vă aşteptăm să veniţi în Parcul Carol.

Reporter: Bucureştenii care profită de vremea bună de afară mai pot vedea această expoziţie de tehnică militară şi exerciţiile demonstrative până la ora 20, dacă ies la o plimbare prin Parcul Carol. Aici, pe tot parcursul zilei, vor avea loc, de asemenea, programe artistice şi concerte de muzică de fanfară.


Etichete ziua fortelor terestreparcul carolmapntehnica militarabucuresti

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live