Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Miercuri, 26 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cătălin Purcaru

17 Mai 2018
Vizualizari: 768
Comentează add

În toate marile garnizoane din ţară, Ministerul Apărării organizează ceremonii militare şi religioase dedicate Zilei Eroilor.

Ceremonii militare şi religioase dedicate Zilei Eroilor

catalin-purcaru

Foto: Agerpres.

În toate marile garnizoane din ţară, Ministerul Apărării organizează ceremonii militare şi religioase dedicate Zilei Eroilor.

Cele mai mari manifestări vor avea loc la Buzău - unde vor participa oficialităţi, ataşaţi militari şi ambasadori, oameni politici şi de cultură, dar şi peste 6 mii de elevi din judeţ şi aproximativ o mie de militari din şapte state europene.

Va fi o paradă ecvestră şi una aereiană, la care vor partcipa militari din state partenere NATO şi din Republica Moldova.

La finalul paradei vor fi aruncate flori, dintr-un elicopter, peste cele mai mult de 9.600 de mormimnte ale eroilor, iar cei care vor participa la ceremonii vor avea ocazia să vadă uniforme militare de epocă.

Şi în Capitală, Ministerul Apărării organizează mai multe ceremonii militare şi de depunere de coroane. 

Manifestările pentru cinstirea memoriei eroilor au început la această oră, la Cimitirul Israelit "Filantropia".

În aceste momente se oficiază o slujbă religioasă, după care vor fi depuse coroane şi jerbe de flori.

În mai puţin de o jumătate de oră va începe o ceremonie solemnă la Cimitirul de Onoare Românesc "Ghencea Militar", în cadrul căreia vor fi rostite numele eroilor români căzuţi în Primul Război Mondial.

De la ora 12:00 va fi auzită bătaia clopotului în toate lăcaşele de cult din ţară, în semn de recunoştinţă faţă de eroii care au căzut pe câmpul de luptă, iar în instituţiile publice va fi păstrat un moment de reculegere.

Ceremonii militare şi religioase vor fi şi la mormântul Ostaşului Necunoscut, amplasat în Parcul Carol I; în Parcul Tineretului, la monumentul Eroilor Militari căzuţi în misiuni, în teatre de operaţii şi pe teritoriul României; la monumentul Eroilor Patriei, în faţa Universităţii Naţionale "Carol I" şi la Cimitirul Eroilor Revoluţiei.


Etichete Ceremonii militarereligioaseZiua Eroilormapnbuzauparadanatorepublica moldovaarmata

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live