Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: OBIECTIV, ROMÂNIA Marţi, 19 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Bujancă

1 Decembrie 2020
Vizualizari: 144
Comentează add

Ceremonii dedicate Zilei Naționale, la Timişoara

alina-bujanca

  Timișoara. Foto: Arhivă.

La Timişoara vor avea loc un ceremonial militar religios și un moment artistic susținut de fanfara militară.
 
Reporter: Alina Bujancă - Străzile Timișoarei au fost pavoazate cu 300 de noi steaguri tricolore, iar de la ora 12:00, în Parcul Central, militarii de la Brigada 18 vor prezenta onorul, vor saluta drapelul de luptă şi se va intona Imnul Național.
 
În prezența a cel mult 100 de persoane, se va oficia o slujbă religioasă, se vor depune coroane de flori, iar la final va alea loc un scurt moment artistic susținut de fanfară.
 
Spre deosebire de anii trecuţi, astăzi nu vom avea parte de paradă militară, nici de deschiderea tradiționalului târg de Crăciun sau de concerte; în schimb, Muzeul Banatului a decis să anunţe câştigătorii concursului online "Cea mai frumoasă casă din Banat", în finala căruia au intrat 12 fotografii din cele peste 100 trimise de public, ce ilustrează farmecul caselor bănăţene al căror specific este diversitatea dată de multiculturalitatea zonei.
 
Pe de altă parte, Institutul Cultural Român de la Varșovia va deschide astăzi în capitala poloneză expoziţia în aer liber "Memoriile Cetății - trei ani de intervenţii artistice în cartierele Timișoarei", realizată în colaboare cu Asociaţia "Timișoara - Capitală Culturală Europeană".
 
(PH)

Etichete Ziua Nationala a RomanieiTimisoara(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live