Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Miercuri, 08 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sorin Cealera, Constanța

7 Septembrie 2019
Vizualizari: 554
Comentează add

Ceremonie în Portul Militar Constanţa

sorin-cealera-constanta

  Fregata "Regele Ferdinand". Foto: navy.ro.

Se împlinesc 15 ani de când Fregata "Regele Ferdinand" a intrat în serviciul Marinei Militare Române. Este nava militară care a care a executat prima misiune de luptă după cel de-al Doilea Război Mondial, în largul coastelor Libiei, în 2011, şi care a desfăşurat misiuni reale de luptă împotriva pirateriei navale în Oceanul Indian, în 2012.
 
Pentru a marca acest eveniment, Flotila 56 Fregate a organizat astăzi o ceremonie în Portul Militar Constanţa, de unde corespondentul Sorin Cealera ne-a transmis următorul reportaj:
 
Reporter: La ceremonie au fost prezenți membrii primului echipaj al Fregatei, instruit în Marea Britanie în anul 2004 pentru a fi în măsură să execute emisiuni la standardele NATO împreună cu echipajele navelor aliate.
 
Primul comandant român al fregatei "Regele Ferdinand", contraamiral de flotilă în rezervă Sorin Learschi, contraamiral de flotilă în rezervă, primul comandant român al fregatei "Regele Ferdinand": Şeful Statului Major al Forțelor Navale mi-a înmânat pavilionul navei. Am fost foarte mândri și aveam ambiția de a dovedi o foarte bună pregătire și o tradiție marinărească deosebită a Forțelor Navale ale României.
 
Reporter: În cei 15 ani de la intrarea în serviciul Marinei Române, Fregata 221 a parcurs mii de mile marine în oceanele Atlantic și Indian și în alte opt mări şi a executat sute de misiuni și exerciții.
 
Comandor Marian Ion, comandantul actual al navei: Să fii comandantul cele mai bune nave de forță navală este un element de mândrie, dar, de asemenea, și o mare responsabilitate, și pentru aceasta, împreună cu colegii noștri, depunem toate eforturile pentru a îndeplini misiunile la cele mai înalte standarde.
 
Reporter: La bordul fregatei sunt și veterani aflaţi de 15 ani în serviciu pe navă, dar și marinari abia ieșiți de pe băncile școlii. Ioana Alina Gheorghe a absolvit în acest an Școala de Maiștri Militari de Marină.
 
Ioana Alina Gheorghe: Este foarte bine, sunt o fire bărbătoasă și nu mă consider mai prejos decât bărbații.
 
Reporter: Echipajul fragetei se pregătește pentru o nouă misiune importantă: exercițiul multinațional NATO "Sea Guardian", din luna octombrie.

Etichete fregatăRegele Ferdinandceremonie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live