Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Miercuri, 21 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sorin Cealera, Constanța

17 Septembrie 2020
Vizualizari: 303
Comentează add

La Centrul de Instruire pentru Apărare Antiaeriană de la Capul Midia a avut astăzi ceremonia de recepție a primului sistem de rachete sol-aer Patriot.

Ceremonie de recepție a primului sistem de rachete sol-aer Patriot

sorin-cealera-constanta

Sistem de rachete sol-aer Patriot, Capul Midia, septembrie 2020. Foto: Sorin Cealera.

La Centrul de Instruire pentru Apărare Antiaeriană de la Capul Midia a avut astăzi ceremonia de recepție a primului sistem de rachete sol-aer Patriot, dintre cele şapte care vor intra în dotarea armatei noastre.

Sistemele, achiziționate de România cu aproximativ 4 miliarde de dolari, reprezintă cea mai recentă versiune de rachete Patriot aflate în serviciu și testate în luptă, capabile să angajeze toate tipurile de amenințări aeriene actuale. 

Nicolae Ciucă, ministrul Apărării: Practic, Armata României primește un echipament esențial în forma cea mai modernă aflată în fabricație; un sistem defensiv testat în luptă, perfecționat în timp, iar țara noastră va fi mai bine protejată împotriva amenințărilor externe. 

La ceremonia de la Capul Midia a participat premierul Ludovic Orban, alături de ambasadorul american Adrian Zuckerman și președintele Senatului, Robert Cazanciuc.

Pentru militarii români va urma o etapă de instruire pe configurația specifică a echipamentelor livrate României, cu asistență din partea partenerilor Statelor Unite.


Etichete (ii)ceremoniarachetepatriot

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live