Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DINCOLO DE ZIDURI Marţi, 17 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

1 Iulie 2016
Vizualizari: 1043
Comentează add

Comandamentul Multinaţional de Divizie Sud-Est şi Unitatea NATO de Integrare a Forţelor au fost declarate operaţionale.

Ceremonie de inaugurare a structurilor de comandă NATO de la București

radiojurnal

Președintele Klaus Iohannis prezent la ceremonia prin care au fost declarate operaţionale două structuri ale Alianţei Nord-Atlantice. Foto: presidency.ro.

România rămâne un aliat credibil în NATO şi un pilon de stabilitate şi securitate în regiune - a dat astăzi asigurări preşedintele Klaus Johannis cu prilejul unei ceremonii prin care au fost declarate operaţionale două structuri ale Alianţei Nord-Atlantice.

Este vorba de Comandamentul Multinaţional de Divizie Sud-Est şi de Unitatea NATO de Integrare a Forţelor.

Klaus Iohannis: România îşi asumă să fie un furnizor de securitate în regiune, un aliat predictibil şi un pol de stabilitate la extremitatea estică a spaţiului euroatlantic, care, din păcate, este supus provocărilor şi ameninţărilor. Singurele variante viabile de soluţionare rămân cele politice, nu cele militare.

Preşedintele României a mai spus că procesul de soluţionare a dosarului ucrainean se derulează cu dificultate, criza din Siria şi instabilitatea în regiunile Orientului Mijlociu şi Nordului Africii se perpetuează, iar ameninţările teroriste continuă să se extindă în spaţiul european.

În acest context, preşedintele a precizat că Summitul NATO, care va avea loc săptămâna viitoare la Varşovia, în zilele de 8-9 iulie, este esenţial pentru consolidarea securităţii şi apărării colective.


Etichete Ceremonieinaugurarestructuri de comandă NATOBucureștiKlaus Iohannis

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live