Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Luni, 25 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Angela Cerven

22 Ianuarie 2018
Vizualizari: 578
Comentează add

Federaţia Comunităţilor Evreieşti a organizat o ceremonie de comemorare a victimelor Pogromului legionar de la Bucuresti din 1941.

Ceremonie de comemorare a victimelor Pogromului legionar de la București

angela-cerven

Foto: Arhivă / facebook.com/InstitutulElieWiesel.

Federaţia Comunităţilor Evreieşti a organizat, astăzi, o ceremonie de comemorare a victimelor Pogromului legionar de la Bucuresti din 1941.

În Piaţeta Şef Rabin Alexandru Şafran de lângă Sinagoga Mare din Capitală au venit membrii ai comunităţii evreieşti şi ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucureşti Hans Klemm.

Preşedintele Comunităţii Evreilor din Bucuresti, Paul Schwartz a vorbit despre această pagină a Holocaustului cu speranţa că astfel de asasinate nu se vor mai repeta.


Paul Schwartz : Sperăm ca asemenea timpuri să nu se mai repete şi să intrăm într-o perioadă în care oamenii să fie oameni. Au fost şi în vremurile de neomenie, au fost şi oameni, inclusiv preoţi, care au salvat de la moarte evreii, copiii, oameni maturi, i-au ascuns în casele lor, i-au ascuns chiar în biserici, au fost unii ascunşi.

Realizator: Reporterul RRA Angela Cerven aminteşte că acum 77 de ani legionarii au pornit un val de teroare impotriva evreilor români şi aproape 130 dintre ei au fost ucişi.

Unii au fost omorâţi în pădurea Jilava pe 22 ianuarie 1941, iar în locul unde au fost descoperite rămăşiţele lor a fost dezvelită ieri o placă memorială.


Etichete Federaţia Comunităţilor Evreieşticeremonie de comemorare a victimelor Pogromului legionarBucurestiPreşedintele Comunităţii Evreilor din BucurestiPaul Schwartzmbasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucureşti Hans KlemmPiaţeta Şef Rabin Alexandru ŞafranSinagoga Mare din Capitală

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live