Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII ''IN MIEZ DE VARA'' (continuare) Joi, 07 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniela Vasilescu

17 Mai 2022
Vizualizari: 248
Comentează add

România este vizată frecvent de atacatori cibernetici, însă măsurile luate de specialiști au făcut ca acțiunile lor să nu aibă succes.

Centrul Național Cyberint, recomandări pentu companiile din mediul privat

daniela-vasilescu

Foto: Arhivă.

România este vizată frecvent de atacatori cibernetici, însă măsurile luate de specialiști au făcut ca acțiunile lor să nu aibă succes, a declarat directorul Centrului Național Cyberint din cadrul Serviciului Român de Informații, generalul Anton Rog.

El a precizat că, din luna octombrie, numărul atacurilor cibernetice a crescut, iar acestea au fost diversificate în regiune. Anton Rog are câteva recomandări pentru companiile din mediul privat:


Anton Rog: Haideți să începem cu măsurile simple, și anume, să ne asigurăm că tot software-ul este actualizat la zi, că avem produse de protecție cibernetică cu licență și nu versiuni freeware, că avem angajați specializați în domeniul securității cibernetice care să se ocupe 24 din 24 de această chestiune și că în cadrul acelor companii din mediul privat există proceduri de gestionare incidentelor de securitate cibernetică.


Realizator: Directorul Centrului Național Cyberint a mai precizat că procesul de digitalizare în zona publică și în cea privată aduce numeroase beneficii societății și economiei, dar crește în același timp și riscul atacurilor, transmite reporterul nostru Daniela Vasilescu.


Etichete atacuri cibernmeticeromaniaanton rogCentrul Național Cyberintsfaturirecomandaricompanii

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live