Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL NOSTRU ... MUZICA VOASTRĂ Sâmbătă, 23 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Marilena Frâncu

28 Octombrie 2014
Vizualizari: 1501
Comentează add

Cel puţin 20 de tineri care suferă de autism vor fi principalii beneficiari ai Centrului Multifuncţional de Resurse în Autism, care va fi deschis astăzi la Bucureşti.

Centru pentru ajutorarea copiilor cu autism, deschis astăzi

marilena-francu

Foto: Arhivă

Cel puţin 20 de tineri care suferă de autism vor fi principalii beneficiari ai Centrului Multifuncţional de Resurse în Autism, care va fi deschis astăzi.

Proiectul a fost iniţiat de Asociaţia Părinţilor Copiilor cu Autism.

Centrul a fost creat prin proiectul "Start în viaţă pentru tinerii cu autism", proiect ce îşi propune creşterea şanselor de incluziune socială a acestor tineri, precum şi creşterea calităţii vieţii acestora şi a familiilor lor.

Un alt obiectiv la fel de important al proiectului îl reprezintă crearea unui model de tranziţie de la şcoală la viaţa de adult, centrat pe nevoile specifice ale adolescenţilor şi tinerilor cu tulburări de spectru autist.

Unitatea va funcţiona în cadrul Centrului de Sănătate Mintală a Institutului de Ocrotire a Mamei şi Copilului din Calea Griviţei.

În cadrul Centrului vor fi oferite servicii pentru cel puţin 20 de tineri cu tulburări din spectrul autist, care curpind activităţi ocupaţionale, de socializare, recreere, consiliere vocaţională şi sprijin pentru angajare în muncă.


Etichete ştiri Bucureşticentruautismservicii medicalepsihoterapiepedagogielogoped

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live