Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE (Continuare) Marţi, 26 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Raul Matiş, Târgu Mureş

13 Martie 2015
Vizualizari: 1401
Comentează add

Din luna iunie, Spitalul de Copii "Grigore Alexandrescu" din Bucureşti va avea un centru de chirurgie cardiacă pediatrică, a anunţat prof. dr. Dan Mircea Enescu.

Centru de chirurgie cardiacă pediatrică la Spitalul Gr. Alexandrescu

raul-matis-targu-mures

Spitalul de Copii Grigore Alexandrescu. Foto: spitaluldecopii.ro.

Din luna iunie, Spitalul de Copii "Grigore Alexandrescu" din Bucureşti va avea un centru de chirurgie cardiacă pediatrică, a anunţat astăzi la Târgu Mureş managerul acestui  spital din Bucureşti, prof. dr. Dan Mircea Enescu. 

Anunţul a fost făcut cu prilejul lansării la Târgu Mureş a unui proiect european de circa cinci milioane de euro, care-şi propune specializarea a 235 de cadre medicale în domeniul cardiologiei pediatrice.   
 
"Ştim că se nasc cam 1000 de copii cu malformaţii cardiace în fiecare an. În jur de 300 se fac la Târgu Mureş şi cred că in restul ţării poate 100-200. Deci încă 500 rămân fără tratament. Noi nu ştim ce se întâmplă cu aceşti copii.
 
"Ne dorim să facem şi noi un număr cât mai mare. Sigur că nu ne facem mari aşteptări, nu o să începem cu sute. Considerăm că, eu ştiu, misunera noastră începe să devină reală în clipa în care primul copil se va externat din clinica noastră", a spus managerul spitalului.  
 
Profesorul Dan Mircea Enescu a mai spus că până în prezent a fost terminată clădirea centrului de chirurgie cardiacă pediatrică din Bucureşti. 
 
Urmează ca unitatea sanitară să fie utilată şi echipa să fie pregătită în colaborare cu specialiştii centrului de la Târgu Mureş.

Etichete Ştiri BucureştiSpitalul de Copii "Grigore Alexandrescu" din Bucureştiprof. dr. Dan Mircea Enescuchirurgie cardiacă pediatrică

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live