Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Luni, 06 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

23 Februarie 2021
Vizualizari: 203
Comentează add

Centrele pentru persoanele vârstnice cu dizabilități din județul Tulcea sunt pline de aproape șapte ani.

Centrele pentru persoanele vârstnice cu dizabilități din județul Tulcea

radiojurnal

   S

Centrele pentru persoanele vârstnice cu dizabilități din județul Tulcea sunt pline de aproape șapte ani, pentru că primăriile nu au servicii specializate pentru acest oameni.

Unitățile din subordinea Consiliului Județean preiau atât cazurile medicale din cele două spitale din județ, cât și pe cele sociale raportate de autorități.

Are detalii corespondentul RRA Luiza Rosetti: "Cele șapte centre pentru persoanele cu dizabilități din județ oferă servicii medicale și sociale. Numărul total de locuri este de aproape 600, iar de cel puțin șapte ani funcționează peste capacitatea maximă. Cu toate acestea, zeci de cereri de internare așteaptă o soluție de la unitățile Direcției pentru Asistență Socială a Consiliului Județean, iar cea mai veche dintre ele este depusă de doi ani. Centrele preiau cu prioritate persoanele imobilizate la pat fără aparținători, semnalate atât de spitalele din județ, cât și de autoritățile locale. În lipsa unei unități de îngrijiri paliative în județ, unitățile preiau și pacienții cu cancer în stadiu terminal. În acest context, procesul de dezinstituționalizare pare singura soluție, dar și acesta se desfășoară anevoios."


Etichete spitalbolnavi(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live