Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Marţi, 05 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

20 Aprilie 2021
Vizualizari: 312
Comentează add

Centre mobile de vaccinare organizate cu sprijinul ministerelor apărării și internelor, în judeţul Constanţa.

Centre mobile de vaccinare

radiojurnal

Foto: Arhiva/ facebook.com/Spitalul.Universitar.Urgenta.Militar.Central

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI : În curând vor deveni funcționale și centrele mobile de vaccinare organizate cu sprijinul ministerelor apărării și internelor. În aceste centre se vor putea imuniza persoanele din zonele rurale pe baza listelor cu doritori întocmită de primări.


În Constanța, primele localități în care va ajunge centrul mobil organizat de Spitalul Militar sunt Adamclisi, Cuza Vodă şi Negru Vodă.


Comandantul unităţii medicale militare, col. dr. Aurel Trană: Un centru mobil în principiu se va organiza într-un spaţiu pus la dispoziţie de autorităţile locale sau în situaţia în care nu pot asigura aceste spaţii vom merge cu containere medicale care sunt asigurate de Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat. Personalul - medici, asistenţi medicali şi regsitratori medicali  - face parte din unităţi medicale.


Realizator: Şi tot la Constanța, mai mulți operatori economici din industria ospitalității doresc accelerarea procesului de vaccinare a angajaților în perspectiva deschiderii sezonului estival. Prefectura a promis că va pune la dispoziția firmelor din HoReCa o adresă de mail la care vor putea trimite tabele cu angajații care doresc să se imunizezi, urmând ca listele să fie apoi centralizate, iar oamenilor să li se înlesnească vaccinarea în perioada următoare. Premierul Florin Cîțu a declarat ieri că restaurantele care au tot personalul vaccinat ar putea rămâne deschise indiferent de rata de incidență, dar deocamdată nu s-a luat nicio decizie în acest sens.


Etichete vaccinpfizer(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live