Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Luni, 19 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Elena Postelnicu, Corespondent RRA în Italia

2 Aprilie 2021
Vizualizari: 843
Comentează add

Epidemia de coronavirus a golit Piaţa San Pietro din Vatican în urmă cu un an, dar şi la Sărbătorile Pascale din aceste zile.

Celebrarea Patimii Domnului şi procesiunea Drumul Crucii, la Vatican

elena-postelnicu-corespondent-rra-in-italia

 Papa Francisc. Foto: Arhivă.

Sunt două momente de rugăciune astăzi, în Vinerea Sfântă, la Vatican, oficiate de Papa Francisc: celebrarea Patimii Domnului şi procesiunea Drumul Crucii. În contextul restricțiilor anti-COVID, aceasta din urmă se va desfăşura pe esplanada bazilicii San Pietro, nu la Colosseum. Elena Postelnicu transmite de la Roma.

Reporter: Epidemia de coronavirus a golit Piaţa San Pietro din Vatican în urmă cu un an, dar şi la Sărbătorile Pascale din aceste zile. În Vinerea Sfântă nu se celebrează liturghia, iar altarul nu are nimic pe el, nici cruce, nici sfeșnice, nici feţe de altar. La ora locală 18:00, Papa Francisc va prezida celebrarea Patimii și Morții Domnului în catedrală, pentru ca trei ore mai târziu, pe esplanada bazilicii, însoțit de 20 de copii și adolescenți, să conducă procesiunea Drumul Crucii. Şi în acest an s-a renunțat, din cauza restricțiilor anti-COVID, la organizarea acestei procesiuni în jurul Colosseumului, acolo unde, în trecut, de regulă, se strângeau și mii de credincioși.

Va fi un Paște cu cetățeni închiși în casă de sâmbătă până luni inclusiv. Cine se va deplasa spre bisericile numai din apropierea locuinței pentru a asista la slujbe trebuie să completeze o declarație pe propria răspundere, în vreme ce vizitele la prieteni și familie sunt interzise. Oricine vine din străinătate, chiar și cetățenii rezidenți în Italia, trebuie să prezinte la sosire un test de diagnosticare a coronavirusului cu rezultat negativ și să intre în carantină la domiciliu pentru cinci zile, după care să efectueze un alt test molecular. 


Etichete (ii)pastecatolicvaticanpandemie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live