Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE (Continuare) Duminică, 29 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Adriana Turea

20 Octombrie 2020
Vizualizari: 475
Comentează add

Cele mai multe infectări Covid-19, la grupa de vârstă 40-49 de ani

adriana-turea

 Foto: Gabriel Sava.

La nivel național au fost raportate astăzi 3.400 de diagnosticări cu COVID-19, din aproape 30.000 de teste efectuate. Mai mult de 10.000 de oameni sunt internați în spitale, dintre care 768 la terapie intensivă.

S-au înregistrat și 65 de decese, ridicând astfel la aproape 6.000 numărul persoanelor care și-au pierdut viața de la începutul pandemiei.

Cele mai afectate localități sunt cam aceleași din perioada precedentă - reiese din raportul săptămânal prezentat astăzi de Institutul Național de Sănătate Publică.

Reporter: Adriana Turea - Raportul săptămânal, realizat de specialiștii Institutului Național de Sănătate Publică, arată că în perioada analizată, creșterea numărului de cazuri a fost moderată, însă a continuat.
 
Astfel în săptămâna 12-18 octombrie - 33,7 la sută din totalul cazurilor s-au înregistrat în București, Iași, Cluj, Timiș și Dolj. 29,6 la sută din totalul deceselor au fost înregistrate în București, Prahova, Vaslui, Caraș-Severin și Dâmbovița. Un caz din 32 a fost înregistrat la personalul medical.
 
81,8 la sută din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 de ani, iar 60% din decese au fost la bărbați. 95,6 la sută din persoanele decedate aveau cel puțin o comorbiditate asociată.
 
Din raport mai reiese că ponderea cazurilor de infecție cea mai mare a fost la grupa de vârstă 40-49 de ani, iar ponderea cea mai mare la decese s-a înregistrat la grupa de vârstă 70-79 de ani. De asemenea se observă că rata de pozitivitate a fost peste 10%.
 
(PH)
 

Etichete covid-1940-49 de aniinfectari(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live