Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Miercuri, 17 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

5 Aprilie 2022
Vizualizari: 340
Comentează add

Cele mai multe incendii din țară au loc în clădirile rezidențiale.

Cele mai multe incendii din țară au loc în clădirile rezidențiale

florin-lepadatu

Foto arhivă: Cătălin Radu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI - Cele mai multe incendii din țară au loc în clădirile rezidențiale, în special în cele construite înainte de 1989, atrag atenția specialiștii.

Florin Enache, membru al Inițiativei pentru Responsabilitate în Construcții, susține că multe dintre aceste clădiri nu au instalație electrică adaptată consumului actual de energie și ca atare cele mai multe incendii provin din această cauză.

Pe lângă clădirile vechi, un alt segment expus incendiilor este cel al caselor construite în regim propriu, acolo unde proprietarii preferă să reducă din cheltuieli, tocmai la partea de instalații.

Sfatul experților este ca toți deținătorii de locuințe să apeleze la specialiștii în domeniu care poți determina riscurile de incendiu pentru astfel de locuințe.

Un alt sfat este să nu se utilizeze prelungitoare neconforme și să nu se folosească mai mulți consumatori mari în același timp.


Florin Enache: ”Principala cauză de incendiu urban este generată de rezidențial, de cauză electrică și este mașina de spălat rufe. Așadar, nu apăsați pe butonul de pornire și plecați de acasă, chiar dacă uneori pare că ea își face singură treaba și câștigi timp, e important să înțelegem acest lucru până când vom reuși să avem instalații care nu mai sunt vechi sau cârpite de oricine care a mai intrat în apartament. Slavă Domnului, cumva ne îndreptăm către utilizatori electrici mai eficienţi din punct de vedere al consumului, dar încă sunt foarte multe situații în care nu poți să pornești și mașina de spălat, și aerul condiționat, și aspiratorul în același timp. Astăzi, încă investim cu toți în "Dorel", pentru că e mai ieftin, pentru că e fără factură și asta cred că e cumva una dintre primele greșeli pe care trebuie să le conștientizăm.”


Etichete incendiu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live