Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (continuare) Miercuri, 10 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

27 Iunie 2022
Vizualizari: 232
Comentează add

Dacă anterior delfinii mureau pentru că ajungeau captivi în plasele de pescuit, acum ei sunt ucişi cu precădere de activităţile navelor militare.

"Cel puţin 3.000 de delfini au murit în Marea Neagră din cauza războiului"

sergiu-stet

 Delfin mort scos de apă la țărmul Mării Negre.      Foto: Sergiu Șteț.

Cel puţin trei mii de delfini au murit în Marea Neagră din cauza războiului din Ucraina, a declarat un biolog ucrainean citat de agenţia EFE și preluat de Agerpres.

''Spre deosebire de anii anteriori, delfinii mor acum din cauza activităţilor militare în Marea Neagră, din cauza războiului barbar şi fără sens'' al Rusiei, a scris pe Facebook biologul ucrainean Ivan Rusev.

Acesta a mai menţionat că primeşte în continuare informaţii despre moartea delfinilor în zonele de coastă ale României şi Bulgariei, iar concluziile analizelor efectuate pe baza articolelor de presă pe acest subiect din ţările riverane Mării Negre ''nu sunt încurajatoare''.

Dacă anterior delfinii mureau pentru că ajungeau captivi în plasele de pescuit, mai ales în partea de nord-est a Mării Negre, acum ei sunt ucişi cu precădere de activităţile navelor militare.

''Sonarele puternice şi exploziile perturbă delicatul sistem de orientare al animalelor şi aceşti delfini orbi mor de foame, nemaifiind capabili să captureze peşti'', explică cercetătorul ucrainean. În plus, din cauza organismului slăbit delfinii capătă mai uşor boli infecţioase care de asemenea îi ucid.

Etichete Ivan RusevbiologdelfiniUcrainarăzboi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live