Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI Miercuri, 05 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

9 Aprilie 2019
Vizualizari: 519
Comentează add

Cel mai mare exerciţiu medical din istoria NATO se desfăşoară în România de astăzi până vineri.

Cel mai mare exerciţiu medical din istoria NATO, în România Cel mai mare exerciţiu medical din istoria NATO, în România - Conține video

radiojurnal

Raed Arafat. Foto. gov.ro.

Cel mai mare exerciţiu medical din istoria NATO se desfăşoară în România de astăzi până vineri.

Participă aproximativ 2.000 de militari, pompieri, medici, paramedici, asistenţi şi voluntari din 39 de state membre şi partenere.

Exerciţiul are loc în Bucureşti, în Constanţa şi la Centrul National de Instruire "Getica" din Cincu.

Se simuleaza intervenţia în cazul unui conflict militar care ar afecta oraşele.

De exemplu, în Bucureşti, conform scenariilor, persoane blocate sub dărâmături sau la înălţime s-ar afla în imposibilitatea de a se autoevacua.

Unul dintre cele mai ample exerciţii va fi organizat în noaptea dintre 11 şi12 aprilie, în capitală, la staţia de metrou de la Piaţa Romană, a precizat pentru RRA secretarul de stat Raed Arafat, şeful Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă:


Raed Arafat: Deci, acolo o să fie mai mult o parte civilă cu, bineînţeles, colaborare foarte clară cu colegii de la Ministerul Apărării şi unde avem şi o echipă de căutare-salvare venită din Ungaria, care este tot o echipă civilă care participă la exerciţiu. Este un exerciţiu mai mult cu caracter medical militar, dar, bineînţeles, cu o implicare din partea civilă. Va fi un exerciţiu de referinţă, va fi un exerciţiu extrem de important ca şi rezultate, ca şi concluzii şi pentru NATO, şi pentru noi, ca parte civilă.

VIDEO:


Etichete exerciţiu medicalNATORomâniaraed arafatmilitaripompieriCentrul National de Instruire "Getica" din Cincuconstantabucurestiigsu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live