Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 – MUZICA DE LA 3 (R) Joi, 24 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ramona Alexandrescu

16 Februarie 2016
Vizualizari: 950
Comentează add

O parte dintre ei au cerut azil in Romania iar ceilalti vor fi returnati in tarile de origine.

Cei 60 de migranți prinși în Timiș se află încă în România

ramona-alexandrescu

Imagini de la camerele Poliției de Frontieră.

Cele 60 de persoane depistate de Politistii de Frontiera in luna ianuarie din acest an, in jud. Timis, se afla inca  pe teritoriul Romaniei .

O  parte dintre ei au cerut azil in Romania iar ceilalti vor fi returnati in tarile de origine.

Ei provin din Pakistan, Maroc si Sudan.

Din totalul grupului de 60 de persoane, aflate în custodie publică la IGI, 26 au solicitat protecţie internaţională statului român.

În prezent, șapte dintre aceştia au primit acces la procedura ordinară de azil și sunt  cazați într-unul din Centrele Regionale de Proceduri şi Cazare pentru Solicitanţii de Azil aflate în administrarea I.G.I., centru deschis.

18 au primit decizi de respingere a cererii de azil, în aceste situații măsura luării în custodie publică se va menţine până la îndepărtarea de pe teritoriul României.

Pentru o persoana procedura se afla in desfasurare.

De asemenea, polițiști de la Imigrări fac demersuri pentru punerea în aplicare a măsurii de îndepărtare de pe teritoriul național și pentru ceilalți 34 de cetățeni străini, din cadrul grupului, împotriva cărora a fost dispusă măsura de luare în custodie și îndepărtare.

Situaţia la frontieră, în ultimele 24 de ore

Potrivit unui comunicat al Poliției de frontieră în ultimele 24 de ore, traficul de persoane şi mijloace de transport prin punctele de trecere a fost de aproximativ 114.300 treceri persoane, atât pe sensul de intrare cât şi pe cel de ieşire din ţară şi de peste 33.300 treceri mijloace de transport.

Accesând aplicaţia on-line „Media timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei deschise traficului internaţional”, la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/, se pot vizualiza punctele de trecere a frontierei, care sunt marcate, în funcţie de trafic şi timpii de aşteptare în culori diferite.

Timpii de aşteptare sunt actualizaţi în timp real, fapt ce ajută utilizatorul să-şi reconfigureze traseul către un punct de frontieră ce înregistrează valori de trafic scăzute.


Etichete 60 de persoane depistate de Politistii de Frontieratimisteritoriul romanieipakistanmarocsudancerere de azilimigrari

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live