Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII ''IN MIEZ DE VARA'' (continuare) Joi, 07 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Stănuţă

7 Octombrie 2018
Vizualizari: 836
Comentează add

Cea mai mare prezenţă la vot, în prima zi, s-a înregistrat la secţia de votare amenajată la Mănăstirea Sihăstria, din comuna Vânători-Neamţ: aproape 270%.

Cea mai mare prezență la vot în prima zi a referendumului, într-o mănăstire

alina-stanuta

  

Este a doua azi a referendumului pentru modificarea Constituţiei în sensul redefinirii familiei.

Cea mai mare prezenţă la vot, în prima zi, s-a înregistrat la secţia de votare amenajată la Mănăstirea Sihăstria, din comuna Vânători-Neamţ, unde, la finalul zilei, a fost consemnat un procent de participare de aproape 270%.

Au fost, însă, şi secţii de votare pe unde nu a trecut niciun cetăţean cu drept de vot.

Biroul Electoral Central va da publicităţii date noi privind prezenţa la vot din această dimineaţă, după ce secţiile de votare s-au deschis deja de trei ore.

Potrivit datelor de până acum, prezenţa la vot, aseară, la închiderea secţiilor, a fost, la nivel naţional, de 5,72%, ceea ce înseamnă că puţin peste un milion de cetăţeni s-au prezentat la urne.

Datele colectate de Biroul Electoral Central arată că aseară, la ora 21:00, existau secţii de votare cu situaţii total opuse.

Astfel, dacă în judeţul Neamţ, la secţia de votare din Mănăstirea Sihăstria au votat de aproape trei ori mai mulţi cetăţeni decât cei înscrişi pe listele permanente, iar procentul este de 269%, în localităţi din opt judeţe sunt unele secţii de votare cu prezenţă zero; de exemplu, în judeţele Harghita, Covasna sau Iaşi.

Şi în sectorul 3 din Capitală se înregistrează o secţie de votare cu prezenţă zero.

De asemenea, în străinătate sunt situaţii total diferite: în Turkmenistan sau Uruguay - prezenţă zero, în timp ce la Londra, în Anglia, la o secţie s-au înregistrat 2.340 de votanţi.

Pentru ca referendumul naţional să fie validat etse necesară o prezenţă la urne a cel puţin 30% dintre persoanele înscrise pe listele electorale permanente.


Etichete Referendum 2018prezenta la votmanastire

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live